Congresmeni din statul american Idaho încearcă să incrimineze injectarea de vaccinuri împotriva COVID-19 pe bază de ARNm

(Ezra Acayan/Getty Images *)

Doi congresmani republicani din statul american Idaho au introdus un proiect de lege care va transforma în infracţiune administrarea de vaccinuri pe bază de ARNm în acest stat, invocând probleme de siguranţă, care s-ar aplica vaccinurilor COVID-19 fabricate de companii precum Pfizer şi Moderna.

"Fără a aduce atingere oricărei alte dispoziţii legale, o persoană nu poate furniza sau administra un vaccin dezvoltat cu ajutorul tehnologiei acidului ribonucleic mesager (ARNm) pentru a fi utilizat la un individ sau la orice alt mamifer în acest stat. O persoană care încalcă această secţiune se face vinovată de o infracţiune", conform proiectului de lege 154 prezentat la 15 februarie în faţa Comitetului pentru sănătate şi bunăstare al Camerei Reprezentanţilor din acest stat. Proiectul de lege a fost introdus de senatoarea Tammy Nichols şi reprezentanta statului Idaho Judy Boyle (Partidul Republican).

În timp ce promova proiectul de lege în faţa comisiei, Nichols a subliniat că au apărut "tot mai multe îngrijorări" cu privire la vaccinurile de tip ARNm.

"Avem probleme legate de faptul că acest lucru a fost accelerat, nu există responsabilitate, nu există acces la date, nu s-a făcut o analiză a riscurilor şi beneficiilor, nu există un consimţământ în cunoştinţă de cauză", a menţionat ea.

Nichols a insistat ca vaccinurile pe bază de ARNm să fie tratate "în mod similar" cu medicamentele dăunătoare, subliniind că există "preocupări privind cheaguri de sânge şi probleme cardiace" legate de utilizarea vaccinurilor COVID-19 cu ARNm care trebuie abordate.

Aprobări pentru vaccinurile cu ARNm

În prezent, există trei tipuri de vaccinuri împotriva COVID-19 - subunitate proteică, vector viral şi ARNm. Vaccinurile produse de Moderna şi Pfizer, care au fost distribuite pe scară largă, se încadrează în categoria ARNm.

Aproximativ 400 de milioane de vaccinuri Pfizer COVID-19 şi peste 250 de milioane de vaccinuri Moderna au fost administrate în Statele Unite.

Potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA (CDC), vaccinurile cu ARNm utilizează ARNm dezvoltat în laborator pentru a învăţa celulele din corpul uman să producă o proteină sau o parte a unei proteine care declanşează un răspuns din partea sistemului imunitar. Acest răspuns imunitar este cel care creează apoi anticorpi pentru a lupta împotriva virusului SARS-CoV-2.

Reprezentanta statului Idaho Ilana Rubel (Partidul Democrat) a întrebat-o pe Tammy Nichols cu privire la aprobările rapide acordate vaccinurilor cu ARNm de către Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente (Food and Drug Administration /FDA).

Rubel a întrebat cu privire la faptul că vaccinurile au fost aprobate iniţial în cadrul "procesului obişnuit de aprobare" şi că au trecut ulterior de controlul "testelor normale".

Nichols a răspuns:

"Văd rapoarte contradictorii în ceea ce priveşte acest lucru. Aşa că, de fapt, mi se trimit mai multe informaţii pentru a aborda această problemă particulară, deoarece constat că s-ar putea ca lucrurile să nu fi fost făcute aşa cum credeam că ar fi trebuit să fie făcute sau cum ar fi trebuit să fie făcute în mod normal pentru un proces de aprobare - ca vaccin aprobat de FDA."

Nocivitatea vaccinurilor COVID-19 cu ARNm

Potrivit datelor furnizate până în noiembrie de CDC, 25% dintre persoanele care au fost injectate cu vaccinuri ARNm au fost incapabile de muncă a doua zi, iar 8% au ajuns în spital sau la urgenţe.

Într-un interviu acordat emisiunii "American Thought Leaders" de la EpochTV, cardiologul Dr. Peter McCullough l-a numit "cel mai toxic vaccin, conform datelor CDC, pe care l-am văzut vreodată în medicina clinică".

Cardiologul Dr. Aseem Malhotra a adăugat: "Cred că toate afecţiunile cardiovasculare s-au înrăutăţit din cauza vaccinului şi tot ceea ce putea merge rău cu inima a mers rău ca urmare a acestui vaccin cu ARNm".

Ambii medici au respins afirmaţia potrivit căreia ar exista un risc mai mare de miocardită - o inflamaţie a muşchiului inimii (miocard) - din cauza infecţiei cu COVID-19, mai degrabă decât a vaccinurilor cu ARNm. McCullough a subliniat că şi alte vaccinuri, cum ar fi cele împotriva variolei, sunt cunoscute ca fiind susceptibile de a provoca miocardita.

Într-o declaraţie video din 30 ianuarie pe Twitter, Retsef Levi, profesor la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), a prezentat o analiză a datelor din Israel care sugerează că a existat o creştere de 25% a cazurilor cu "diagnostic de stop cardiac" în rândul tinerilor în prima jumătate a anului 2021. În această perioadă, guvernul a lansat o campanie masivă de vaccinare în Israel.

Analiza datelor din Australia, Scoţia şi Marea Britanie, de asemenea, oferă o imagine similară cu cea furnizată de "datele din Israel", a subliniat profesorul.

"În acest moment, toate programele de vaccinare cu ARNm COVID ar trebui să se oprească imediat", a menţionat Levi în videoclip.

"Până în acest moment, cred că dovezile cumulate sunt concludente şi confirmă îngrijorarea noastră că vaccinurile pe bază de ARNm provoacă într-adevăr stop cardiac subit ca urmare a miocarditei induse de vaccin. Iar acesta este, potenţial, doar unul dintre mecanismele prin care acestea provoacă daune".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură