Conducerea UGSR acuză o nouă agresiune a „mafiei imobiliare” din Bucureşti (Video)

UGSR, 04.07.2014
UGSR, 04.07.2014 (Eugen Horoiu / Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Material video pe pagina originală a Epoch Times România.

Reprezentanţilor UGSR (Uniunea Generală a Sindicatelor din România) li s-a interzis luni accesul în propriul lor sediu din Bucureşti, o clădire monument istoric amplasată pe bdul Regina Elisabeta nr. 45, clădire care, potrivit conducerii confederaţiei sindicale, a fost închiriată în mod fraudulos, pe 20 de ani, societăţilor SC Casa Latină SRL şi SC Zamorex LTD, patronate de facto de Petrică Paraschiv. În splendida clădire a UGSR-ului - fost sediu al Senatului în perioada interbelică - Paraschiv, considerat de presă un apropiat la PSD-ului - a deschis un restaurant. De lux.

În dimineaţa zilei de 4 august 2014, preşedintele confederaţiei, Marin Iancu, împreună cu mai mulţi membri ai Comitetului Executiv şi ai Comisiei de Cenzori, s-a prezentat la sediul UGSR, din care au fost evacuaţi abuziv în urmă cu mai puţin de o lună, pentru a primi de la fostul preşedinte al UGSR, Ştefan Călinescu, cel care potrivit UGSR a închiriat ilegal clădirea lui Paraschiv, documentele contabile, precum şi gestiunea confederaţiei, din fruntea căruia Călinescu, acuzat că a deturnat 250.000 de euro, a fost revocat pe 19 iulie a.c.

În loc să predea documentele solicitate, aşa cum s-a decis în ultimul Congres al UGSR, Ştefan Călinescu, împreună cu consilierii săi Ioana Isbăşescu, Cosmin Călinescu şi Dan Stuparu, a început să-i agreseze pe membrii conducerii. "În ajutorul acestora a fost chemat şi patronul Petrică Paraschiv, care a proferat ameninţări şi injurii, agresându-i fizic pe membrii conducerii confederaţiei sindicale. Acesta a chemat şi un echipaj de la 112, susţinând că are încheiat cu UGSR un contract de închiriere pentru întreaga clădire. Deşi atât conducerea UGSR cât şi poliţiştii prezenţi i-au cerut acel document, Petrică Paraschiv a continuat scandalul şi a refuzat să prezinte o dovadă din care să rezulte că are un contract încheiat în condiţii legale cu conducerea UGSR", informează UGSR într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Acelaşi Petrică Paraschiv a mai agresat în data de 8 iulie 2014 doi membri din conducerea UGSR şi a ajutat la sigilarea ilegală şi la schimbarea yalelor de la birourile în care îşi desfăşoară activitatea preşedintele executiv, vicepreşedinţii şi personalul angajat din Sediul Central al UGSR, mai informează confederaţia.

Prevalându-se de contractul pe care a refuzat să îl prezinte poliţiei şi reprezentanţilor UGRS, dl Petrică Paraschiv, patronul restaurantului de la parterul clădirii UGSR, a interzis accesul reporterilor noştri în imobil, dând ordin bodyguarzilor să nu primească echipa noastră în imobil. Problema care se ridică însă, potrivit UGSR, este faptul că dl Paraschiv s-a prevalat de un contract nul de drept.

Potrivit UGSR, Casa Latină ar fi închiriat clădirea ilegal. Într-o primă fază, fostul preşedinte al Uniunii, revocat din funcţie la Congresul UGSR organizat pe 19 iulie, a încheiat un contract cu SC Casa Latina SRL, prin care se închiria acestei societăţi, la un preţ derizoriu, mult sub preţul pieţei, pe o perioadă de 20 de ani, subsolul şi parterul clădirii din bdul Regina Elisabeta nr. 45, clădire monument istoric aflată la 5 minute de Universitate. Contractul a fost semnat fără aprobarea Biroului Executiv la UGSR şi este considerat de conducerea Uniunii drept nul de drept. Tras la răspundere de colegii săi, Călinescu a recunoscut că a fost pus de patronul firmei, un anume domn Petrică Paraschiv, să semneze pe capota maşinii, şi că UGSR are nevoie de bani.

Ulterior, în pofida împotrivirii reprezentaţilor UGSR, Ştefan Călinescu a semnat un Act adiţional la contractul iniţial, închiriind ilegal şi spaţiile situate la etajul doi, sala de spectacole şi sălile adiacente, Sala Oglinzilor, Sala de Consiliu, utilităţile, toată clădirea în suprafaţă de aproximativ 4.000 de metri pătraţi fiind închiriată Casei Latine.

Interesant este că Petrică Paraschiv a închiriat etajul clădirii de la o entitate care nu există juridic. Potrivit conducerii UGSR, Ştefan Călinescu ar fi semnat actul adiţional nu în numele UGSR-ului ci în numele unei alte entităţi juridice, UGSR 1996, căreia Tribunalul Bucureşti nu i-a recunoscut personalitatea juridică, astfel încât nu are capacitatea de a săvârşi acte juridice. Nu se ştie prin ce mijloace, respectiva entitate a reuşit să obţină un CIF. Apoi, pseudo-UGSR-ul non-existent juridic şi-a transferat în clădire sediul din bulevardul Elisabeta, închiriind ultimul etaj Casei Latine.

Tocmai de aceea, în urmă cu aproximativ o lună, când i-a evacuat forţat din clădire pe reprezentanţii UGSR, ce aveau birourile la etajul clădirii monument istoric, Petrică Paraschiv a evitat să procedeze conform legii. Executorul judecătoresc care i-a somat pe sindicalişti să părăsească clădirea nu a prezentat o hotărâre de evacuare care să justifice evacuarea, hotărâre pe care, dacă ar fi dispus de un contract de închiriere valid pentru etajul la care funcţionau birourile UGSR, Casa Latină ar fi putut să o obţină fără probleme, evacuându-i astfel legal pe sindicalişti.

Mai mult, nici cu banii care s-au încasat chirie de pe respectiva clădire nu se ştie ce s-a întâmplat. Toate operaţiunile financiare ale UGSR au fost ascunse celorlalte persoane din conducerea confederaţiei, singurele persoane care au avut drept de semnătură în bancă fiind fostul preşedinte al confederaţiei, Ştefan Călinescu, şi contabila firmei fiului său, Cosmin Călinescu, pe care Ştefan Călinescu l-a adus în UGSR.

"În cei patru ani de la recunoaşterea în justiţie a confederaţiei, Ştefan Călinescu a refuzat să convoace Comisia de Cenzori şi să prezinte actele contabile, deşi i s-a cerut, inclusiv în şedinţele de Birou executiv, să intre în legalitate şi să respecte Statutul UGSR. Aşa se face că nici după
patru ani de zile de funcţionare conducerea confederaţiei nu a fost descărcată de gestiune, aşa cum prevede Statutul, şi nimeni, în afară de dl Călinescu şi de grupul său, nu cunoaşte care a fost soarta celor peste 250.000 de euro încasaţi de confederaţie din contractele de închiriere şi de sponsorizare încheiate. Aşa se explică faptul că locatarul SC Casa Latină SRL împreună cu SC Zamorex LTD, o societate cu acţionar unic din Cipru, sunt stăpânii absoluţi ai clădirii UGSR. Patronul de facto al acestor societăţi, dl Petrică Paraschiv, are deja mai multe plângeri penale pe numele său din cauza repetatelor încercări de a evacua în forţă organizaţii afiliate la UGSR din clădirea confederaţiei", explică într-un comunicat de presă UGSR.

Faţă de aceste infracţiuni s-au depus deja mai multe plângeri penale, informează UGSR, care solicită instituţiilor statului să trateze cu maximă importanţă aceste fapte penale care împiedică funcţionarea unei confederaţiii sindicale naţionale, precum şi să stopeze înstrăinarea frauduloasă a unei clădiri de patrimoniu (în care a funcţionat Senatul României în perioada interbelică), unor grupuri de interese din mafia imobiliară.

Pentru mai multe informaţii despre ilegalităţile comisie la închirierea sediului UGSR vă invităm să urmăriţi interviul cu dl Marin Iancu, preşedintele UGSR, şi să accesaţi http://epochtimes-romania.com/news/exclusiv-marti-trei-ceasuri-rele-pentru-ugsr-cum-se-jefuieşte-la-drumul-mare-un-patrimoniu-video---220194