AUR vrea un mega-protest în Capitală pentru blocarea legii certificatului verde. Cere filialelor să trimită oameni

George Simion şi Claudiu Târziu
George Simion şi Claudiu Târziu (Facebook / partidulAUR)

Conducerea AUR îşi mobilizează oamenii din teritoriu să participe la un protest anti-certificat verde, ce va avea loc pe 21 decembrie în faţa Parlamentului.

Concret, organizaţiile locale au primit dispoziţie să trimită cel puţin doi oameni la protest. Membrilor AUR li se transmite că ar fi recomandat să vină cu maşinile personale.

Mitingul ar urma să fie organizat în condiţiile în care pe rolul Parlamentului urmează să intre un nou proiect de lege vizând obligativitatea certificatului verde la locul de muncă. Proiectul este o iniţiativă a ministrului PSD al Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii şi-a exprimat recent speranţa că noua lege a certificatului verde va fi adoptată în Parlament chiar luna aceasta. Rafila a susţinut că certificatul verde la locul de muncă pentru unele categorii de angajaţi este unul temporar.

„E un certificat temporar care e introdus după trei săptămâni de creştere consecutivă, un indice de 1,5, adică de 1,5 ori. Acest indice deoarece, în vară, începând cu data de 5 iulie, am avut o astfel de creştere care a continuat timp de 16 săptămâni. Probabil că un astfel de document trebuia introdus la începutul lunii august şi în relativ scurt timp am fi renunţat la el pentru că nu mai aveam situaţia, decesele. Din păcate, filozofia a fost atunci diferită şi, în perioade de creştere a numărului de infectări, măsurile au fost relaxate”, a declarat Alexandru Rafila, citat de Ziare.com, la Antena 3.

Social-democratul a mai declarat că documentul nu va mai fi obligatoriu din momentul în care „avem o perioadă de trei săptămâni de descreştere (…) şi de scăderea sub o anumită incidenţă cumulată în ultimele 14 zile. 1, această valoare a fost discutată”.

Ideea obligativităţii certificatului verde la locul de muncă pentru anumite categorii de angajaţi a stârnit numeroase critici şi controverse. În timp ce autorităţile susţin că un astfel de certificat este necesar, multe voci acuză faptul că aceasta este doar o formă de presiune pentru ca oamenii să se vaccineze, căci certificatul în sine nu limitează răspândirea limitării pandemiei având în vedere că vaccinaţii, care pot circula oriunde nestingheriţi, se pot îmbolnăvi şi pot transmite mai departe boala. De altfel, şi autorităţile admit că îşi doresc ca, prin această lege, rata de vaccinare să crească, motivul invocat fiind necesitatea de a limita presiunea pe sistemul sanitar. Statul susţine că cei vaccinaţi fac forme mai puţin grave de boală şi ajung în număr mult mai mic la ATI. La rândul lor, cei ce se opun vaccinării acuză faptul că nu se ştie ce efecte secundare poate avea vaccinul în timp.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne