Comunism: CNN cere boicotarea postului concurent Newsmax

Proteste majore în SUA, 30 mai 2020
Proteste majore în SUA, 30 mai 2020 (AFP / Getty Images)

Newsmax TV, o nouă mass media pro-Trump, care a cunoscut o creştere puternică după alegerile SUA din 2020, atrage atenţia că postul rival CNN cere interzicerea sa.

Un reporter CNN a făcut recent presiuni asupra furnizorilor de cablu pentru a nu mai difuza Newsmax, motivând acţiunea cu modul în care noua televiziune a transmis informaţii despre incidentele de la Capitoliul SUA din 6 ianuarie.

Reporterul CNN susţine că Newsmax s-a angajat în „criticarea alegerilor” prin transmiterea acuzaţiilor privitoare la frauda electorală care a avut loc în alegeri.

Citiți și EXCLUSIV. Trevor Loudon: Organizatorii revoltelor din SUA au legături importante cu China

Alex Stamos, fost oficial al Facebook, a cerut şi el cenzurarea postului la emisiunea de duminică a CNN, sub pretextul că Newsmax şi un alt post de ştiri, One America News, „au libertate de exprimare, dar nu sunt sigur că avem nevoie ca firme de cablu precum Verizon, AT&T, Comcast şi altele să le transmită ştirile în zeci de milioane de case”.

Un singur furnizor de cablu a dat răspuns CNN. CenturyLink a declarat că s-a angajat să ofere „o varietate de canale de difuzare care acoperă mii de subiecte” şi că nu „susţine anumite mass-media sau puncte de difuzare, ci susţine accesul şi alegerea spectatorilor”.

Citiți și De ce nu vorbeşte nimeni de legăturile comuniste ale Kamalei Harris, în afară de Trump?

The Epoch Times a contactat furnizorii de cablu pe care CNN i-a menţionat şi i-a întrebat dacă iau în considerare eliminarea Newsmax sau CNN. Compania Dish a declarat pentru The Epoch Times: „Proprietarii de canale (şi comitetele lor editoriale) sunt responsabile de conţinutul pe care ni-l livrează. Cu condiţia ca acest conţinut să fie legal, contractual, în general nu avem capacitatea de a edita unilateral conţinutul sau de a elimina canalele din gama noastră pe baza conţinutului acestora”.

Newsmax a transmis pentru The Epoch Times o declaraţie prin e-mail: „Newsmax este dezamăgit de faptul că CNN, care are o lungă istorie de raportare greşită şi de conspiraţie cu rapoartele sale privitoare la dosarul Steele şi colaborarea cu Rusia, solicită companiilor de cablu să elimine Newsmax de pe platformele lor.”

„Motivul real al CNN este eliminarea Newsmax în calitate de concurent. Newsmax este acum cel de-al patrulea canal de ştiri prin cablu cel mai bine cotat, iar Newsmax este în mod clar pe o traiectorie ascendentă care va depăşi ratingurile CNN", a adăugat acesta.

Citiți și Cum au suflat alegerile comuniştii pro-China din SUA pentru Joe Biden - în stil tradiţional

Un dosar plin de informaţii false alcătuit de fostul spion britanic Christopher Steele, finanţat de campania candidatului la preşedinţie al democraţilor Hillary Clinton şi de Comitetul Naţional Democrat, a jucat un rol central într-o investigaţie asupra pretinselor legături dintre Donald Trump şi campania sa, pe de o parte, şi actori ruşi pe de altă parte.

CNN a promovat puternic atât scandalul fals legat de dosarul contrafăcut, cât şi ancheta, care s-a încheiat fără să găsească dovezi.

One America News a declarat pentru The Epoch Times într-un e-mail că directorii discută despre cererea de cenzură din partea CNN şi se consultă cu avocaţii lor.

CNN nu a răspuns unei cereri de comentarii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură