Youtube suspendă canalul lui Trump

(Getty Images)

Platforma YouTube aparţinând grupului Alphabet ca şi Google, a eliminat conţinut nou postat pe contul preşedintelui Donald Trump şi a suspendat canalul cel puţin o săptămână, spunând că a încălcat politicile de „incitare la violenţă” ale companiei.

„După o analiză atentă şi în lumina îngrijorărilor cu privire la potenţialul continuu de violenţă, am eliminat conţinutul nou încărcat pe canalul Donald J. Trump şi l-am restricţionat pentru încălcarea politicilor noastre de incitare la violenţă”, a menţionat un purtător de cuvânt al YouTube într-o declaraţie adresată Epoch Times.

„Ca urmare, în conformitate cu sistemul nostru de avertismente pe termen lung, canalul este acum împiedicat să încarce noi videoclipuri sau fluxuri live pentru cel puţin şapte zile - iar sancţiunea poate fi prelungită. De asemenea, dezactivăm în mod nedefinit comentariile la videoclipurile de pe canal, am întreprins acţiuni similare în trecut pentru alte cazuri care implică probleme de siguranţă".

Google nu a mai făcut niciun comentariu când a fost întrebat despre ce aspecte ale conţinutului de pe canalul Trump au încălcat politicile.

Campania Trump nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.

La începutul zilei, un videoclip cu discursul lui Trump în Alamo, Texas, a fost eliminat de pe canalul YouTube al Casei Albe. În discurs, Trump a lăudat faptul că au fost construiţi 600 km de zid la frontiera cu Mexicul.

„Libertatea de exprimare este asaltată mai mult ca oricând”, a mai spus el. „Al 25-lea amendament are un risc zero pentru mine, dar va reveni pentru a-l bântui pe Joe Biden şi administraţia Biden. Cum spune zicala: fii atent la ce îţi doreşti”.

„Înşelăciunea cu demiterea [mea, n.r.] este o continuare a celei mai mari şi mai vicioase vânătoare de vrăjitoare din istoria ţării noastre şi provoacă furie, diviziune şi durere uriaşe - mult mai mari decât vor înţelege majoritatea oamenilor, ceea ce este foarte important pentru SUA, mai ales în acest moment foarte sensibil”, a continuat el.

Trump a spus mai apoi: „Acum este timpul ca naţiunea noastră să se vindece şi este timpul pentru pace şi calm. Respectarea forţelor de ordine şi a oamenilor extraordinari din cadrul forţelor de ordine - atât de mulţi sunt aici - este fundamentul agendei MAGA”.

„Suntem o naţiune a legii şi suntem o naţiune a ordinii. De aceea suntem aici astăzi, pentru a vorbi despre ce trebuie să facem pentru a respecta statul de drept în America şi despre cum trebuie să continuăm să-i susţinem pe eroii noştri care aplică legea, exact ceea ce sunteţi dumneavoastră".

YouTube este ultima platformă hi-tech care a luat măsuri împotriva conţinutului postat de Trump. Săptămâna trecută, Twitter a plasat pentru prima dată restricţii la un videoclip pe care preşedintele l-a postat, înainte de a-i suspenda temporar contul, o acţiune urmată îndeaproape de Facebook.

Două zile mai târziu, Twitter a suspendat definitiv contul lui Trump pentru două postări despre care a afirmat că au încălcând politicile companiei.

Camera Reprezentanţilor a aprobat marţi seara o rezoluţie prin care invită vicepreşedintele Mike Pence să invoce al 25-lea amendament pentru a-l elimina pe Trump din funcţie. Textul rezoluţiei susţine că retorica lui Trump este vinovată de spargerea Capitoliului SUA săptămâna trecută.

Nu este clar cine a instigat la încălcarea clădirii. Un videoclip al evenimentului arată un activist de stânga încurajând şi convingând Poliţia Capitolului să lase să pătrundă infractori în mai multe puncte.

Separat, tulburările civile care au izbucnit pe înăuntru Capitolului şi în afara clădirii au făcut cel puţin încă patru victime - trei pe loc, iar un ofiţer al Poliţiei Capitoliului din SUA a fost confirmat decedat de departament în 7 ianuarie din cauza rănilor suferite în timpul serviciului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe