Comisia pentru revizuirea Constituţiei îşi reia lucrările, sub bagheta PSD

Plenul reunit al Camerelor în Parlamentul României
Plenul reunit al Camerelor în Parlamentul României (Epoch Times România)

Comisia pentru revizuirea Constituţiei, înfiinţată pe vremea răposatului USL, va reîncepe să funcţioneze de luni, sub preşedinţia senatorului PSD Ion Chelaru.

Potrivit evz.ro, senatorul PNL Puiu Haşotti a anunţat că prima întâlnire a Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, în noua componenţă, va avea loc luni, la ora 11,30, sub conducerea social-democratului Chelaru, care a preluat şefia comisie după retragerea lui Crin Antonescu:

„Nu voi fi preşedintele acestei comisii pentru că nu am studii juridice, se pare că senatorul PSD Ion Chelaru, care e jurist, va fi preşedintele Comisiei de revizuire a Constituţiei” a spus Haşotti. În şedinţă vor fi reinventariate principiile generale ,”la care s-a ajuns deja”, fiind puţin probabil să se revină asupra lor.

Haşotti, care l-a înlocuit recent pe Crin Antonescu în comisie, a mai opinat că toate procedurile pentru revizuirea Constituţiei vor fi finalizate în acest an, astfel încât referendumul să poată avea loc în această legislatură, fie la finele lui 2015, fie cu ocazia alegerilor locale din 2016.

Reamintim că pe 23 februarie, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a anunţat că PNL a demarat procedurile pentru înlocuirea a cinci membri din Comisia de Revizuire a Constituţiei, unul dintre cei ce urmează să fie înlocuiţi fiind Crin Antonescu, fostul preşedinte al PNL, care-şi anunţase cu o zi înainte intenţia de a se retrage în comisie.

Stroe preciza la momentul respectiv că PNL va solicita în continuare şefia Comisiei pentru revizuirea Constituţiei iar ulterior, în presă, au circulat informaţii despre un posibil troc între PNL şi PSD pe comisii, respectiv PSD-ul să preia şefia Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, urmând ca liberalii să conducă, prin Mihai Voicu, Comisia de Cod Electoral.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne