Comisia juridică a respins cererea de revocare din funcţie a Robertei Anastase

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. (www.cdep.ro)
Epoch Times România
24.04.2012

Propunerea deputaţilor Opoziţiei de revocare din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a fost respinsă luni de către Comisia juridică a afirmat, Gabriel Andronache, secretar al comisiei.

"În favoarea cererii de respingere a propunerii de revocare, ca fiind inadmisibilă şi nefondată din perspectivă juridică, au votat 13 deputaţi şi împotrivă patru", a spus Andronache.

Raportul Comisiei juridice de respingere a propunerii deputaţilor Opoziţiei de revocare din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor va fi transmis Biroului permanent.

Deputaţii PSD şi PNL au cerut săptămâna trecută introducerea pe ordinea de zi a plenului a cererii de revocarea din funcţie a preşedintelui Camerei pentru încălcarea gravă şi repetată a prevederilor Regulamentului acestui for legislativ, precum şi pentru exercitarea abuzivă a mandatului său.

Potrivit cererii Opoziţiei, Anastase a adoptat legea sistemului unitar de pensii "într-o manieră abuzivă", a organizat şi planificat necorespunzător activitatea Camerei, astfel încât în această sesiune parlamentară au trecut zeci de legi prin aprobare tacită fără a fi supuse dezbaterii parlamentare.

Totodată, USL susţine că aceasta a introdus pe ordinea de zi unele proiecte de legi fără raport de la comisii, a refuzat să dispună efectuarea apelului nominal la solicitarea secretarului desemnat din partea Opoziţiei pentru constatarea existenţei cvorumului de lucru favorizând astfel adoptarea unor legi cu încălcarea prevederilor regulamentare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor