Comisia Europeană: Informaţiile că PNRR-ul României a fost respins nu sunt corecte

Comisia Europeana - sediu Bruxelles
Comisia Europeana - sediu Bruxelles (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Comisia Europeană a transmis că a început evaluarea aprofundată a planului de recuperare şi rezilienţă al României (PNRR), proces care este în curs de desfăşurare. Într-un răspuns solicitat de Digi24 pe această temă, Comisia a mai precizat că „informaţiile conform cărora Comisia a respins planul nu sunt corecte”.

„De regulă, nu comentăm documentele apărute pe surse. Comisia a primit planul de recuperare şi rezilienţă al României şi şi-a început evaluarea aprofundată a planului. Acest proces este în desfăşurare, astfel încât informaţiile conform cărora Comisia a respins planul nu sunt corecte. Pe întreaga perioadă de evaluare, Comisia este în contact permanent cu toate statele membre, inclusiv România, cu privire la conţinutul planurilor lor de recuperare şi rezilienţă. Acest proces este o parte complet normală a procedurii de evaluare, astfel cum se prevede în Regulamentul RRF. Scopul este de a clarifica orice întrebări prin căutarea de informaţii suplimentare. În timp ce întreprindem evaluarea planurilor pe care le-am primit, nu vom putea să comentăm măsuri individuale sau să oferim o evaluare preliminară”, a transmis un purtător de cuvânt al Comisiei pentru sursa citată.

În răspunsul transmis de Comisie se mai precizează că România a cerut o prelungire a perioadei de evaluare, care a fost acceptată.

„Evaluarea noastră va fi publicată ca o propunere de decizie de punere în aplicare a consiliului, însoţită de un document de lucru al personalului care explică opiniile Comisiei cu privire la plan. România a solicitat prelungirea perioadei de evaluare, cu care am fost de acord”, a mai informat Comisia Europeană.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a precizat, vineri, că este vorba despre un dialog „normal, tehnic şi bazat pe evidenţe” purtat cu Comisia Europeană.

Reamintim că joi seara, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a susţinut, la Antena 3, că „pur şi simplu Comisia a pulverizat PNRR”, sugerând că Planul prezentat de România ar fi fost respins de Comisia Europeană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne