Comisar şef din IGPR, trimis în judecată pentru luare de mită şi favorizarea făptuitorului

Directia Nationala Anticoruptie - DNA
Directia Nationala Anticoruptie - DNA (Epoch Times România)

Marius Eduard Moise, comisar şef în cadrul IGPR - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, la data faptelor ofiţer de poliţie judiciară la DNA, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzat de luare de mită şi favorizarea făptuitorului.

Concret, Marius Eduard Moise a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată (două acte materiale), folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi favorizarea făptuitorului.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut în esenţă următoarea stare de fapt:

În perioada octombrie 2018 – iunie 2019, Moise Marius Eduard, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară din cadrul D.N.A, i-ar fi pretins unui funcţionar din administraţia publică locală foloase necuvenite pentru un om de afaceri, constând în obţinerea, de către acesta din urmă, a două contracte pentru firma sa (din derularea cărora a fost obţinută suma totală de 2.158.262 lei).

În schimbul acestui „ajutor”, ofiţerul de poliţie judiciară ar fi promis şi ar fi asigurat funcţionarului acces la informaţii nedestinate publicităţii, respectiv date cu privire la activităţile de urmărire penală derulate într-un dosar al D.N.A. (momentele în care se realizau audieri de persoane, ridicări de documente etc.).

În perioada 2018 – 2020, inculpatul Moise Marius Eduard a utilizat un autoturism de lux (Mercedes GLE 450/4MATIC AMG) înregistrat pe numele firmei în interesul căreia ar fi acţionat.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

DNA mai informează că anterior, la data de 15 decembrie 2020, în aceeaşi cauză, procurorii anticorupţie au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu omul de afaceri menţionat mai sus, detalii aici.

Ulterior, omul de afaceri a fost condamnat definitiv la doi ani şi şase luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de doi ani şi şase luni şi interzicerea, pe o perioadă de doi ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a unor drepturi, detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne