Cod galben de ploi, grindină şi vijelii în aproape toată ţara

Începând de sâmbătă, de la ora 11.00 şi până duminică, laora 22.00, majoritatea regiunilor ţării se află sub cod galben de ploi torenţiale, însoţite de fulgere, grindină şi intensificări de vânt care vor lua şi aspect de vijelie, conform unei atenţionări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.
(photos.com)
Liviu Şerbănescu
23.06.2012

Începând de sâmbătă, de la ora 11.00 şi până duminică, la ora 22.00, majoritatea regiunilor ţării se află sub cod galben de ploi torenţiale, însoţite de fulgere, grindină şi intensificări de vânt care vor lua şi aspect de vijelie, conform unei atenţionări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Transilvania, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea sudică a Moldovei şi în zonele montane, se mai precizează în atenţionare.

Potrivit datelor meteorologilor, cantităţile de apă vor depăşi 25 de litri pe metru pătrat şi, izolat, 50 de litri pe metru pătrat.

În sudul şi sud-estul ţării vremea se va menţine caniculară, cu temperaturi maxime de 35-36 grade şi cu depăşirea pragului critic de 80 al indicelui de confort termic (ITU).

Spre orele serii de sâmbătă, vor apărea şi în aceste zone manifestări asociate instabilităţii atmosferice.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor