Cluj-Napoca, ales capitala europeană a tineretului pentru anul 2015

Municipiul Cluj-Napoca a fost desemnat capitala europeană a tineretului pentru anul 2015 de un juriu alcătuit din nouă instituţii, la Maribor, în Slovenia.
Imagini din Cluj Napoca (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
25.11.2012

Municipiul Cluj-Napoca a fost desemnat capitala europeană a tineretului pentru anul 2015 de un juriu alcătuit din nouă instituţii, la Maribor, în Slovenia.

Cluj-Napoca a fost ales din 12 oraşe europene, printre care Vilnius, din Lituania, Varna, din Bulgaria sau Lecce, din Italia.

Municipiul a primit titlul de capitală europeană a tineretului pentru anul 2015 după o finală câştigată în faţa oraşelor Ivanovo (Rusia), Varna (Bulgaria) şi Vilnius (Lituania).

Capitala Europeană a Tineretului este un titlu acordat unui oraş timp de un an, prin care acesta va avea şansa de a prezenta, printr-un program diversificat, aspecte legate de viaţa culturală, socială, politică şi economică a tineretului local.

”Acest titlu demonstrează că inima Transilvaniei este tânără şi priveşte spre Europa şi spre viitor. În ceea ce priveşte procedura, se depune o aplicaţie în numele oraşului. În cazul nostru, aplicaţia a avut 600 de pagini. Conţine proiecte ale tinerilor, elevi şi studenţi”, a explicat Florin Moroşanu, unul dintre coordonatorii proiectulu.

Candidatura oraşului Cluj-Napoca a fost minuţios pregătită, iar la cele peste 470 de pagini din dosarul cu care s-a intrat în finală au lucrat peste 100 de persoane, iar indirect au contribuit peste 250 de tineri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor