Clubul Chelsea ar putea fi cumpărat de cel mai bogat elveţian: “Ca toţi ceilalţi oligarhi, Abramovici e panicat”

Roman Abramovici, patronul clubului de fotbal londonez Chelsea FC
Roman Abramovici, patronul clubului de fotbal londonez Chelsea FC (Getty Images)

Miliardarul şi filantropul Hansjörg Wyss, considerat cel mai bogat cetăţean elveţian, ia în considerare să cumpere clubul de fotbal britanic Chelsea de la rusul Roman Abramovici, a declarat Wyss pentru publicaţia elveţiană Blick.

“La fel precum ceilalţi oligarhi, Abramovici este panicat. El încearcă acum să îşi vândă toate vilele din Marea Britanie. De asemenea, el doreşte să scape rapid şi de Chelsea. Eu, împreună cu alte trei persoane, am primit marţi o ofertă pentru a cumpăra Chelsea de la Abramovici”, a afirmat Wyss, transmite Reuters.

Afirmaţiile lui Wyss vin în contextul în care parlamentarii britanici continuă să facă presiuni în vederea sancţionării miliardarului rus, ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Premierul britanic Boris Johnson a refuzat, miercuri, în Parlament, să comenteze dacă vor fi impuse sancţiuni împotriva lui Abramovici, dar a afirmat că “menghina” se strânge în cazul persoanelor din anturajul preşedintelui rus Vladimir Putin.

De asemenea, Wyss a susţinut că va trebui să aştepte patru sau cinci zile pentru a vedea cum evoluează situaţia şi a sugerat că un acord nu va fi încheiat aşa uşor.

Reamintim că, sâmbătă, Abramovici a anunţat că va preda “administrarea” clubului fundaţiei caritabile ce funcţionează pe lângă Chelsea, după ce au fost lansate apeluri pentru sancţionarea sa în contextul războiului lansat de Putin împotriva Ucrainei.

De atunci, câţiva ruşi şi câteva entităţi ruseşti au fost sancţionate de guvernul britanic şi mai mulţi parlamentari din opoziţie au declarat că Abramovici ar trebui inclus pe lista celor sancţionaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe