Clotilde Armand acuză: Nu eram eu miza linşajului mediatic, ci milioanele pierdute de abonaţii la banii primăriei

Clotilde Armand
Clotilde Armand (Florin Chirila/Epoch Times)

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a afirmat că linşajul mediatic la adresa sa din ultimul timp ar fi fost coordonat de „abonaţii la banii primăriei” care s-au văzut lipsiţi de milioane de lei după ce edilul a desfiinţat Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice Sector 1 (AUIPUSP) aducând-o în Aparatul de Specialitate al Primăriei.

„De ce este importantă reorganizarea administrativă şi ce legătură are cu linşajul mediatic la adresa mea coordonat obsesiv în ultimele zile pe televiziunile/ publicaţiile apropiate vechii conduceri? Studiu de caz: Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice Sector 1 (AUIPUSP). La AUIPUSP erau doamnele şi domnii despre care v-am spus că aveau abonamente telefonice de 75 € / lună, la AUIPUSP s-a făcut celebra achiziţie descoperită de mine anul trecut în ziarul Bursa la rubrica 'Diverse', în valoare de 93 de milioane de lei, pentru tabletele supraevaluate achiziţionate de vechiul primar prin procedură proprie, fără SICAP. Dar asta nu e tot”, a scris, duminică pe Facebook, primarul de sector.

Clotilde Armand precizează că înainte să devină primar a depus împreună cu colegii din USR o plângere la DNA pentru că „AUIPUSP a atribuit direct, fără licitaţie, 71 de contracte unei firme pentru studii de fezabilitate şi expertize tehnice”.

„9 milioane de lei a primit firma Be Home Concept de la AUIPUSP pentru aceste studii. De ce am făcut această plângere la DNA atunci? Pentru că studiile acestea erau copy-paste, pentru că această direcţie a atribuit fără licitaţie aceste sume enorme unor firme de apartament în regim de urgenţă. Ce ştim despre firma Be Home Concept? Mai nimic. Ştiu doar că a remodelat vila lui Vladimir Plahotniuc. Interesant, nu?”, se întreabă edilul.

Mai mult, Clotilde Armand acuză că unii funcţionari ai primăriei au refuzat să trimită la Direcţia Naţională Anticorupţie documente privind studiile de fezabilitate achiziţionate de AUIPUSP pe motiv că nu le-ar găsi, astfel că îi avertizează că dacă nu vor găsi documentele solicitate de procurorii DNA, vor fi „zburaţi instant din primărie”.

„Această direcţie a Primăriei Sectorului 1 a funcţionat până să ajung eu primar ca o fortăreaţă. Nimeni din primărie nu ştia ce se întâmplă acolo, nimeni nu ştia cine o conduce de fapt. Zilele trecute am aflat de la Direcţia Juridică faptul că procurorii DNA au solicitat de la mai multe departamente documente privind studiile de fezabilitate achiziţionate de AUIPUSP, încă de anul trecut. Iar unii funcţionari ai primăriei au refuzat să le trimită. Acum, înţeleg că la serviciul Achiziţii Publice încă mai lucrează nişte oameni apropiaţi de fostul primar Vanghelie şi care se fac că nu găsesc documentele solicitate de procurori. Am o singură propunere pentru ei: faceţi bine şi găsiţi documentele sau zburaţi instant din primărie. Legat de AUIPUSP, am reuşit să desfiinţez această direcţie şi am adus-o în Aparatul de Specialitate al Primăriei. Gata cu licitaţii cu dedicaţie şi cu funcţionari publici corupţi. Înţelegeţi acum miza linşajului mediatic? Nu sunt eu, sunt milioanele de lei pierdute de unii abonaţi la banii primăriei. Continuăm”, a conchis primarul Sectorului 1.