Ciucu îi dă replica lui Nicuşor Dan: "Nici eu n-am înţeles de ce nu a susţinut-o pe Monica Macovei la preşedinţie"

Ciprian Ciucu, candidatul M10 la Primăria Capitalei
Ciprian Ciucu, candidatul M10 la Primăria Capitalei (Florin Chirilă/Epoch Times)

La scurtă vreme după ce Nicuşor Dan s-a declarat surprins de candidatura fostului preşedinte CNI la primăria Capitalei, Ciprian Ciucu îi răspunde acestuia, printr-o postare pe Facebook.

"Nicuşor Dan spune că nu înţelege candidatura mea la Primăria Capitalei. Pentru Nicuşor Dan voi face întotdeauna efortul de a-i explica şi-l voi trata mereu cu deferenţă. Nici eu n-am înţeles de ce nu a susţinut-o pe Monica Macovei la preşedinţie. Când Nicuşor a fost singur, eu m-am dus către el şi l-am susţinut. Nu doar ca persoană (are şi un filmuleţ cu mine din campania lui), ci ca organizaţie. În 2012, eu i-am convins pe colegii mei să-l susţinem pe Nicuşor Dan ca organizaţie, nu doar ca persoane. A fost surprins. Am fost singura organizaţie care şi-a asumat public acesta susţinere.

Din păcate, Nicuşor a preferat ca mai târziu să fie singur. Când alţii au avut nevoie de el, el nu a fost acolo pentru ei. Impresia mea este că în continuare e singur. Eu pot spune despre el mai mult decât că este o persoană rezonabilă şi am şi făcut-o deja. Eu, însă, cred că pot mai mult. Programul meu este despre dezvoltare, nu doar despre conservare. Conservarea este doar baza, minim ce se poate face. Sper ca la final să am şi eu susţinerea lui. El a avut-o deja pe a mea, a avut şansa sa.", scrie Ciucu pe pagina sa de socializare.

Reamintim că luni, Nicuşor Dan, preşedinte al Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB) şi candidat la Primăria Capitalei a comentat la RFI, decizia lui Ciprian Ciucu de a candida şi el la postul de edil şef al Bucureştiului, susţinut de formaţiunea Monicăi Macovei, M10.

"Este o persoană rezonabilă. De altfel, a fost unul dintre susţinătorii mei în 2012, susţinător public. E bine că oameni ca el spun că vor să facă politică. Nu înţeleg candidatura independent, adică l-aş fi aşteptat în USB. N-am văzut nimic din ce presa a relatat din programul pe care l-a propus, care să nu se regăsească la noi. Am făcut efortul, când am scris programul, să punem acele lucruri care unesc, nu împart, de genul stânga-dreapta sau ştiu eu, poziţii pe tradiţie, modernism sau lucruri din astea. Îi urez succes", a afirmat Nicuşor Dan.