Cîţu: Vom încerca să producem vaccinul anti-COVID în România, la Institutul Cantacuzino

Florin Citu - gov.ro
Florin Citu - gov.ro (Epoch Times România)

Premierul Florin Cîţu a afirmat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", că România va încerca să producă vaccinul anti-COVID la Institutul Naţional de Cercetare Cantacuzino.

În contextul în care Ungaria a cumpărat două milioane de doze de vaccin Sputnik V, iar Cehia vrea să facă acelaşi lucru, premierul a fost întrebat dacă a demarat şi România demersuri pentru a cumpăra vaccin rusesc sau chinezesc.

"Nu, România a avut o comunicare cu Comisia Europeană. Vom face un lucru mult mai bun. Vom încerca să producem vaccinul în România, la Cantacuzino. Am trimis o scrisoare, în urma unor întrebări adresate de Comisia Europeană, şi ne-am arătat disponibilitatea de a produce vaccinul în România. Vom vedea ce vaccin va fi produs, dar asta este calea pe care mergem noi", a replicat Florin Cîţu.

Prim-ministrul susţine că a discutat cu cei din Comisia Europeană despre disponibilitatea ca statul român să înceapă a produce serul.

"Am început discuţiile. Am spus că avem capacitatea. Aşteptăm răspunsul Comisiei Europene în acest sens", a precizat Florin Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne