Cîţu: Vom încerca să producem vaccinul anti-COVID în România, la Institutul Cantacuzino

Florin Citu - gov.ro
Florin Citu - gov.ro (Epoch Times România)

Premierul Florin Cîţu a afirmat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", că România va încerca să producă vaccinul anti-COVID la Institutul Naţional de Cercetare Cantacuzino.

În contextul în care Ungaria a cumpărat două milioane de doze de vaccin Sputnik V, iar Cehia vrea să facă acelaşi lucru, premierul a fost întrebat dacă a demarat şi România demersuri pentru a cumpăra vaccin rusesc sau chinezesc.

"Nu, România a avut o comunicare cu Comisia Europeană. Vom face un lucru mult mai bun. Vom încerca să producem vaccinul în România, la Cantacuzino. Am trimis o scrisoare, în urma unor întrebări adresate de Comisia Europeană, şi ne-am arătat disponibilitatea de a produce vaccinul în România. Vom vedea ce vaccin va fi produs, dar asta este calea pe care mergem noi", a replicat Florin Cîţu.

Prim-ministrul susţine că a discutat cu cei din Comisia Europeană despre disponibilitatea ca statul român să înceapă a produce serul.

"Am început discuţiile. Am spus că avem capacitatea. Aşteptăm răspunsul Comisiei Europene în acest sens", a precizat Florin Cîţu.