Cîţu: Nimic din Planul Naţional nu e respins de Comisia UE. Negociem. Am văzut şi şantajul PSD

Florin Cîţu
Florin Cîţu (Facebook - Florin Cîţu)

Premierul Florin Cîţu a susţinut, luni, în platoul TVR 1, că, în acest moment, niciun element al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu este respins de Comisia Europeană, precizând că este vorba de un draft, fiecare capitol fiind negociat cu Bruxelles-ul. În plus, premierul a subliniat că Portugalia este singurul stat UE care a depus programul final până în prezent.

“PNRR are două componente, una de reformă şi alta de investiţii. Este o reformă pe care noi ne-o asumăm, ne-am asumat-o în mai multe programe, există un plan de reforme şi apoi există un plan de investiţii. În acest moment nimic nu este respins de CE. Suntem într-o negociere cu Comisia Europeană. PNRR este diferit de sistemul de fonduri europene, are ataşat digitalizarea şi partea de energie verde. (...) PNRR în acest moment este un draft, se negociază fiecare capitol. În afară de o singură ţară, Portugalia, nimeni nu a depus programul final până acum. Este o negociere”, a declarat Cîţu, citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte termenul de 30 aprilie pentru depunerea PNRR, liderul PNL a afirmat că este vorba “doar de o recomandare”, adăugând că rămâne de văzut cum şi dacă va reuşi România “să se ţină de ea”, precum şi ce va face mai departe.

Întrebat dacă estimează un termen pentru depunerea PNRR, premierul a susţinut că este posibil ca în următoarele săptămâni, fără a oferi o dată clară.

“Toate proiectele din programul de guvernare vor fi finanţate şi făcute. Unele din PNRR, unele din fonduri europene, altele de la buget. Această guvernare este guvernarea care va trece Carpaţii cu o autostradă. Sibiu - Piteşti este foarte importantă pentru noi”, a mai transmis Cîţu, cu precizarea că “infrastructura înseamnă şi spitale”.

Totodată, liderul PNL a mai declarat că PSD foloseşte PNRR-ul ca un instrument de “şantaj”, adăugând că nicăieri în UE nu se mai întâmplă aşa ceva.

“Domnul Ghinea a fost la comisie, în Parlament. Până la urmă vom discuta şi cu PSD. Am văzut şi acest şantaj mic pe care îl face PSD. Cred că trebuie cunoscut că nicăieri în Europa, niciun partid din opoziţie nu face un astfel de şantaj şi ar fi ciudat, cred că cei din Spania, din Italia ar trebui să afle că aceşti colegi ai lor socialişti din România le-ar pune în pericol PNRR din ţările respective”, a mai susţinut Florin Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne