Cîţu, la sosirea primelor doze: Aşteptăm vaccinul de un an. Sper să ducă la eradicarea pandemiei într-un timp cât mai scurt

Florin Cîţu la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, 26 decembrie 2020
Florin Cîţu la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, 26 decembrie 2020 (Facebook/RO-Vaccinare)

Noul premier Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, la sosirea primelor 10.000 de doze de vaccin anti-Covid la Institutul Cantacuzino din Capitală, că vaccinarea este gratuită, nu este obligatorie şi reprezintă un moment important pe care „îl aşteptăm de un an”. În plus, Cîţu şi-a exprimat speranţa că această campanie de vaccinare, care începe duminică în toată Uniunea Europeană, va duce la eradicarea pandemiei.

„Împreună, şi aş vrea să accentuez acest lucru, campania de vaccinare începe în acelaşi timp în Europa. Deci, s-a muncit foarte mult şi am reuşit să fim, să funcţioneze, să avem totul pus la punct ca să începem Campania de vaccinare în România în aceeaşi zi ca în toată Europa.

Este un moment important, îl aşteptăm de un an de zile, din momentul în care am aflat de această pandemie, iar apariţia vaccinului, livrarea şi distribuirea într-un timp record va ajuta la limitarea şi la eradicarea pandemiei într-o perioadă cât mai scurtă, sper eu. Bineînţeles, în completarea măsurilor pe care deja le avem, vaccinul vine doar să ajute acest lucru”, a precizat prim-ministrul.

De asemenea, liderul PNL a subliniat că, România va primi săptămânal 140.000 de doze de vaccin anti-Covid, adăugând că autorităţile au încheiat un acord pentru o cantitate totală de aproximativ 10 milioane de doze.

„Ştiţi foarte bine, mâine începe campania de vaccinare oficială, primul vaccin se va face mâine. [...] Aşa cum am văzut că au mers lucrurile până acum, sunt sigur că vom avea o derulare a campaniei foarte bine pusă la punct”, a mai susţinut Cîţu.

Totodată, premierul a ţinut să îi asigure pe români că vaccinarea este gratuită, nu este obligatorie, iar în ceea ce priveşte informaţiile care trebuie să ajungă la ei, Ordonanţa 63 o să „fie completată pentru a continua şi cu această campanie în mass-media pentru campania de vaccinare”.

Reamintim că, vineri, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), şi Valeriu Gheorghiţă, şeful campaniei de vaccinare, au luat în primire, la Vama Nădlac, primele 10.000 de doze de vaccin anti-Covid. După depozitarea la Institutul medico-militar Cantacuzino, dozele vor fi distribuite în 10 spitale aflate în prima linie a luptei anti-Covid.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură