Cîţu îi aseamănă cu "teroriştii" pe cei care fac campanie anti-vaccin şi anti-mască

Florin Citu - gov.ro
Florin Citu - gov.ro (Epoch Times România)

Premierul Florin Cîţu a criticat dur campania lansată în spaţiul public orientată împotriva măsurilor luate de guvern pentru prevenirea răspândirii Covid-19. Şeful Executivului a apreciat că astfel de acţiuni împotriva unor măsuri precum purtarea măştii în spaţii publice, distanţarea şi vaccinarea sunt similare cu actele de terorism.

„Sunt câteva lucruri care ar trebui clarificate. Am văzut ieri mai multe informaţii în spaţiul public şi eu zic că trebuie să fim foarte atenţi cu aceste informaţii. În primul rând, Agenţia Europeană a Medicamentului, cea care a făcut recomandarea Comisiei Europene pentru autorizarea tipurilor de vaccin din România, menţine aceeaşi opinie: campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin, cu monitorizarea eventualelor efecte adverse. Nu s-a schimbat nimic. În ceea ce priveşte tipul de vaccin care a fost ieri în discuţie în spaţiul public, Agenţia Europeană spune foarte clar că nu există indicii în acest moment care să facă o legătură între cele câteva cazuri şi vaccin. De aceea campania de vaccinare trebuie să continue, bineînţeles, cu monitorizarea eventualelor efecte adverse”, a declarat premierul.

Florin Cîţu a precizat că la nivel european sunt deja 5 milioane de persoane vaccinate cu acest tip de vaccin şi avem şi o ţară - Marea Britanie - care îşi va vaccina toată populaţia.

„Ar fi greu de crezut că un Guvern ar fi atât de iresponsabil. Trebuie să avem încredere în experţi, cei care au autorizat, care au recomandat autorizarea acestor tipuri de vaccin, că îşi vor face treaba în continuare. [...] Am încredere în experţii Agenţiei Europene a Medicamentului şi în special am încredere în experţi”, a reiterat Cîţu.

Şeful Executivului a subliniat că, în România, de un an de zile, există „o campanie împotriva acestor acţiuni pe care le ia guvernul de a opri pandemia”.

„Există o campanie împotriva purtatului măştii în spaţiul public, există o campanie împotriva măsurilor de distanţare şi există o campanie împotriva vaccinării. Aceste acţiuni sunt similare cu acţiunile unor terorişti. Pentru că zădărnicirea acestei acţiuni a Guvernului care are ca obiectiv îmbunătăţirea sănătăţii tuturor românilor este o acţiune care încearcă să submineze autoritatea statului”, a avertizat Cîţu.

În ceea ce priveşte informaţia apărută joi în spaţiul public, potrivit căreia premierul ar fi luat decizia de suspendare a lotului care a rămas din AstraZeneca, Florin Cîţu a transmis că decizia aparţine specialiştilor.

„Am văzut aseară la câteva televiziuni că spuneau că decizia luată în România în ceea ce priveşte suspendarea lotului care a rămas din AstraZeneca ar fi fost luată de mine. Nu a fost luată de mine, a fost luată de specialişti şi ca şi dumneavoastră şi eu aştept fundamentarea ştiinţifică a deciziei care a fost luată aseară. Trebuie să înţelegeţi că încrederea, şi de aceea sunt foarte supărat pe această campanie împotriva acţiunii Guvernului, încrederea se câştigă foarte greu şi avem încredere în această campanie, a funcţionat şi funcţionează foarte bine, dar dacă nu suntem atenţi, încrederea se pierde foarte uşor. Trebuie să ne uităm la cei care au autorizat acest vaccin şi ne spun astăzi că nu există indicii şi trebuie să continuăm exact cum a fost şi până acum”, a conchis prim-ministrul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne