Cîţu exclude un acord cu FMI: "Nu există aceste discuţii"

Florin Cîţu
Florin Cîţu (Facebook)

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, luni, faptul că exclude varianta unui acord cu Fondul Monetar Internaţional iar anul viitor, deficitul bugetar ar putea fi redus, în mod realist, cu un punct procentual sau chiar puţin mai mult, relatează Hotnews.ro.

“Dacă ai câştigat încrederea pieţei şi investitorilor poţi să finanţezi un deficit mare fără ajutorul instituţiilor financiare internaţionale. Nu există aceste discuţii”, a precizat ministrul.

De asemenea, Cîţu a afirmat că necesarul de finanţare pentru 2020 este acoperit la 97%.

“Anul viitor va fi consolidare fiscală, care se bazează pe mai multe venituri la buget. Aici am luat în calcul de fiecare dată acest impact al digitalizării şi o colectare mai bună. Un punct procentual din cheltuieli sunt one-off. Le-am făcut anul acesta, nu le vom vedea anul viitor. Deci avem de unde să pornim o bază a consolidării fiscale pentru anii următori. Această consolidare nu se va face cu măriri de taxe sau creştere de taxe. Se va face cu colectare mai bună şi digitalizare. Realist vorbind v-am dat un punct procentual, faţă de anul acesta. Se poate puţin mai mult”, a susţinut ministrul Finanţelor.

În ceea ce priveşte situaţia pensiilor, Florin Cîţu a menţionat că în fiecare an urmează a fi crescut punctul de pensie.

Totodată, liderul PNL a mai transmis că autorităţile încearcă să găsească o formulă pentru a putea fi prelungit termenul privind amânarea plăţii ratelor la bănci.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie