Cîţu, după amendamentele la legea bugetului anunţate de pesedişti: PSD vrea să scoată România din UE

Florin Cîţu
Florin Cîţu (Facebook / florinVcitu)

Premierul Florin Cîţu a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că PSD-ul vrea să scoată România din UE propunând ca sursă de finanţare pentru amendamentele depuse la legea bugetului contribuţia ţării noastre la Uniunea Europeană. Mai mult, şeful Executivului a precizat că impactul bugetar pe care l-ar avea amendamentele propuse de social-democraţi ar aduce România la un deficit bugetar de aproximativ 13% din PIB.

Întrebat de jurnalişti dacă s-a uitat pe amendamentele anunţate de social-democraţi şi dacă eventual poate evalua impactul bugetar al acestora, liderul de la Palatul Victoria a replicat:

„Da, am primit lista amendamentelor cele care au fost făcute publice de cei de la PSD. Impactul bugetar este de aproape 6% din PIB. Deci asta ar însemna să mergem cu deficitul la aproape 13% din PIB".

Totodată, şeful Executivului afirmă că sursa de finanţare propusă de pesedişti ar fi contribuţia României la Uniunea Europeană, iar asta ar duce la ieşirea ţării noastre din UE.

„M-am uitat la sursa de finanţare şi nu e niciun fel de surpriză: vedem exact ce vrea să facă PSD cu România. Vrea să o scoată din Uniunea Europeană. Adică sursa de finanţare reprezintă contribuţia României la Uniunea Europeană. Pentru cei care nu ştiu, la Ministerul Finanţelor Publice plătim contribuţia la UE. De acolo vrea PSD să ia banii să ne lase fără contribuţie la Uniunea Europeană, ca să ne scoată din UE. Astea sunt amendamentele PSD”, a subliniat Cîţu.

Declaraţiile premierului vin după ce prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunţat că parlamentarii social - democraţi vor depune "câteva mii de amendamente" la legea bugetului de stat prezentată de Guvernul Cîţu, despre care pretinde că ar pune "povara austerităţii" pe salariaţii bugetari, pensionari, copii şi studenţi. Într-o conferinţă de presă organizată duminică, Grindeanu a prezentat "alternativa PSD" la legea bugetului propusă de Guvernul Florin Cîţu.

"Consiliul fiscal i-a spus lui Cîţu că nu poţi creşte o economie doar cu austeritate şi tăieri. Este nevoie şi de o creştere a veniturilor bugetare pe modelul propus de PSD (...) Nu sunt bani la buget pentru că Guvernul Cîţu nu se atinge de evaziunea de peste 100 de miliarde de lei, nu se atinge de arieratele neîncasate la bugetul de stat de peste 35 miliarde lei. Astfel, povara austerităţii este pusă pe salariaţii bugetari, pensionari, copii şi studenţi. Aici este diferenţa majoră de viziune între noi şi Guvern", a declarat Grindeanu.

Vă invităm să urmăriţi materialul video

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne