Cîţu, despre rectificarea bugetară: Nu sunt nemulţumiri. Dar e normal să avem o discuţie în coaliţie înainte de a o aproba

Florin Cîţu
Florin Cîţu

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat vineri, la predarea mandatului de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, că înainte de aprobarea rectificării bugetare este normal să aibă loc o discuţie în sânul noii coaliţii de guvernare pentru a vedea cum au fost alocate resursele către ministere.

“Nu a spus nimeni că sunt nemulţumiri. Am spus doar că e normal să avem o discuţie în Coaliţie înainte de a aproba rectificarea bugetară. Sunt resurse care vor fi alocate către ministere. Vreau să văd cum au fost alocate. Este un lucru normal. Nu a spus nimeni că sunt nemulţumiri. S-ar putea să fie o discuţie foarte scurtă. Dacă sunt lucruri acolo care nu sunt conforme cu ceea ce am discutat în programul de guvernare, atunci putem să discutăm. Dar în acest moment nu există nicio nemulţumire. Doar vrem să ne uităm pe rectificare, încă nu am văzut-o, de aceea e bine să o vedem şi noi în Coaliţie înainte”, a precizat Cîţu, întrebat care sunt nemulţumirile sale în legătură cu rectificarea bugetară.

De asemenea, întrebat dacă în 2022 va putea fi menţinută ţinta de deficit bugetar de 5,84%, fostul premier a susţinut că această limită este asumată de autorităţi şi acceptată de Comisia Europeană.

"Pentru anul viitor, 5,84%. Eu spuneam că la predare/primire domnul ministru [Dan Vîlceanu - n. r.] a lăsat şi construit un buget pentru anul viitor cu un deficit de 5,84%, construit pe legislaţia în vigoare. Dacă vor apărea alte acte normative noi până la momentul elaborării bugetului, acelea vor fi introduse în buget, dar acea limită de 5,84% e dată de traiectoria pe care ne-am asumat-o, şi a fost acceptată de Comisia Europeană, a deficitului bugetar până în 2024. Deci, este o limită pe care ne-am asumat-o şi în baza căreia au fost făcute evaluările de către agenţiile de rating. Şi în baza acestei evoluţii a deficitului a fost şi crescută perspectiva de la negativ la stabil. Orice modificare vine şi cu consecinţe", a afirmat liderul PNL.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.