Cîţu, despre posibilitatea unui lockdown în toamnă: Nu, nu. Nu a ajutat deloc, la nimic. Doar întârzie lucrurile

Florin Cîţu
Florin Cîţu (Screenshot)

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, la ceremonia de semnare a contractului de finanţare a Spitalului Orăşenesc Sinaia, că lockdown-ul nu a ajutat deloc la oprirea pandemiei de Covid şi a reiterat că cea mai bună măsură pentru atingerea acestui ţel este vaccinarea.

“Nu, nu [nu va fi un nou lockdown la toamnă – n.r.]. Ce vreau să văd este o creştere a vaccinării, pentru că e singura soluţie prin care putem să depăşim pandemia. Lockdown-ul n-a ajutat deloc, la nimic, doar întârzie lucrurile. Ca să scăpăm de pandemie, trebuie să ne vaccinăm. Este singura soluţie.

Avem doze de vaccin, avem tot ce ne trebuie, doar trebuie să ne vaccinăm şi, în acelaşi timp, am spus că trebuie să menţinem şi economia deschisă. De aceea am luat şi aceste măsuri, cea cu certificatul verde, de a ne asigura că românii pot să-şi desfăşoare activităţile în siguranţă. Că vor să meargă la restaurant, că vor să meargă la un cinematograf, că vor să meargă la birou în siguranţă. Tot timpul trebuie să fie în siguranţă”, a precizat Cîţu.

Totodată, în ceea ce priveşte obligativitatea testării copiilor, Florin Cîţu a transmis că se va consulta cu specialiştii pe acest subiect.

“Repet. Eu aş vrea ca românii să-şi vadă de viaţă, dar în condiţii cât mai sigure, asta este cel mai important. Şi atunci, dacă putem să găsim măsuri care să îmbunătăţească măsurile pe care deja le-am luat, eu sunt de acord să modificăm, bineînţeles”, a adăugat premierul.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne