Cîţu, despre posibilele relaxări din vară: Restaurante şi hoteluri la capacitate de 100% cu persoane vaccinate

Florin Cîţu
Florin Cîţu (Facebook)

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, că, începând cu 1 iunie, hotelurile şi restaurantele ar putea funcţiona la o capacitate de 100% pentru persoanele vaccinate anti-Covid. Tot de la acea dată, ar putea fi suspendată obligativitatea purtării măştii pe plajă sau la munte. De asemenea, premierul a mai transmis că se doreşte ca până la 1 iunie să se atingă pragul de 5 milioane de români vaccinaţi.

“Este clar că putem vorbi despre fără mască pe plajă, de exemplu. Fără mască, dacă mergem la munte în drumeţie etc., putem să mergem fără mască. Dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilităţi pentru persoane vaccinate. Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante care pot să ajungă la capacitate de 100% cu persoane vaccinate, la interior. Sau hoteluri, pe litoral, cu capacitate de 100% cu persoane vaccinate. Deci sunt lucruri la care ne uităm. Putem să vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate şi aşa mai departe. Vom avea aceste evenimente pilot în Bucureşti şi Cluj, dar eu sunt sigur că rezultatele vor fi bune şi putem să ne gândim la astfel de evenimente”, a explicat prim-ministrul, în legătură cu posibilele relaxări care ar putea fi introduse de la 1 iunie.

Întrebat în legătură cu renunţarea la masca obligatorie în spaţiile deschise, liderul PNL a precizat că deocamdată nu se poate vorbi de acest lucru.

“Aş aştepta 1 august pentru acest lucru. Depinde de cum se mişcă lucrurile, dar aş vrea să ne uităm la 1 august pentru renunţatul măştii. Aţi văzut că şi în Israel s-a renunţat după ce s-a ajuns la aproape 60%”, a adăugat premierul.

De asemenea, Florin Cîţu a precizat că ar putea fi luată în considerare mărirea programului de funcţionare al operatorilor economici în funcţie de rata de vaccinare.

“Cu cât avem o rată de vaccinare mai mare cu atât putem să împingem mai mult doar pentru persoanele vaccinate, bineînţeles”, a mai susţinut Cîţu.

Florin Cîţu a mai transmis că, potrivit datelor din ultimele zile, accelerarea campaniei de vaccinare anti-Covid a avut un efect pozitiv, adăugând că “numărul de persoane infectate scade pentru că a crescut numărul persoanelor vaccinate”.

“Vreau să le mulţumesc românilor că am avut o sărbătoare pascală liniştită, fără niciun fel de evenimente. Oamenii au înţeles să respecte regulile în vigoare şi se vede. Avem rezultate din ce în ce mai bune în ceea ce priveşte rata de pozitivare. Numerele scad în fiecare zi. Bucureştiul este sub 3 la mie. De fapt, nu mai este niciun judeţ în România care să aibă o rată de infectare de peste 3 la mie, ceea ce înseamnă că ceea ce am făcut până acum am făcut bine”, a afirmat liberalul.

Nu în ultimul rând, Cîţu le-a transmis românilor că, în condiţiile în care există dozele de vaccin necesare şi nu mai este nevoie de niciun fel de programare pentru vaccinare, nu mai au nicio scuză să nu se vaccineze.

“Şi dacă atingem acele 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, vom putea să redeschidem mai mult. […] Dacă vrem să ieşim din pandemie trebuie să ne vaccinăm”, a mai declarat premierul.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne