Cîţu, despre nominalizarea lui Boloş la Ministerul Digitalizării: E bizar. Eu nu i-am făcut această propunere

Marcel Bolos - gov.ro
Marcel Bolos - gov.ro (Epoch Times România)

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a afirmat miercuri, în cadrul unor declaraţii de presă, că nu i-ar fi propus vreodată lui Marcel Boloş postul de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Precizarea vine în contextul în care Boloş a declarat cu o zi în urmă că a acceptat propunerea PNL de a prelua ministerul menţionat.

Redăm dialogul pe această temă, purtat de Florin Cîţu cu jurnaliştii:

Reporter: Am înţeles că domnul Boloş ar accepta această funcţie… [de ministru al Digitalizării – n.r.]

Florin Cîţu: Aici am văzut câteva comentarii bizare. Eu nu i-am făcut această propunere domnului Boloş. Eu aşteptam o propunere din partea colegilor din Ardeal. Vom avea un BPN mâine, în BPN se va lua o decizie cine va fi propunerea, aştept propunerea cu susţinerea respectivă, să fie, bineînţeles, o propunere politică şi, după aceea, vom decide.

Reporter: Trebuie să fie sau nu membru de partid?

Florin Cîţu: Mâine voi vedea propunerea colegilor mei din Ardeal şi, apoi, vom vedea.

Context

Fostul ministru al Fondurilor Europene Marcel Boloş în prezent şef al Agenţiei Regionale de Dezvoltare Nord-Vest, a confirmat marţi, pentru publicaţia Actual de Cluj, că a acceptat propunerea PNL de a prelua Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, după retragerea lui Florin Roman în urma acuzaţiilor de plagiat.

"Am acceptat această propunere după multe discuţii şi sub rezerva acestei componente tehnice care ţine de digitalizare. Eu vreau ca toate proiectele de digitalizare să fie duse la bun sfârşit, ca atare va fi nevoie şi de expertiza secretarului de stat pentru acest domeniu. Doar pentru deciziile de natură tehnică pe partea de digitalizare mi-am dorit să am certitudinea că voi avea sprijin şi expertiza necesară din acest domeniu ca să putem implementa toate proiectele începute. Pentru mine este o onoare, dar şi o imensă responsabilitate, iar dacă nu am rezultate, mă retrag", a declarat Marcel Boloş.

Fostul ministru al Fondurilor Europene a explicat că decizia numirii sale va aparţine Guvernului şi premierului Nicolae Ciucă şi că în acest moment acceptul său înseamnă doar un răspuns la o propunere de principiu venită din partea PNL, care ar urma să fie formalizată într-o şedinţă a Biroului Politic Naţional.