Cîţu, despre afirmaţiile Andreei Moldovan: A fost o discuţie teoretică. Nu luăm în calcul o carantinare

Florin Cîţu
Florin Cîţu

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, că, în acest moment, Guvernul nu ia în calcul o carantină la nivel naţional de două săptămâni, precizând că afirmaţiile făcute în acest sens de secretarul de stat Andreea Moldovan au fost pur teoretice. În plus, premierul a reiterat că revenirea la normal a României de la 1 iunie poate avea loc doar prin vaccinarea tuturor cetăţenilor.

“Am avut o discuţie cu doamna secretar de stat şi doamna secretar de stat vă dădea un exemplu teoretic. Noi, ştiţi foarte bine, că anul trecut, toate discuţiile despre carantinare se învârteau în jurul a două săptămâni pentru că asta era discuţia despre virus. Avem două săptămâni cât trebuie să stai în casă, 14 zile, pentru a scăpa de virus. Era o discuţie teoretică, ipotetică, nu era o propunere în acest sens.

Ca să vă răspund mai clar. Nu luăm în calcul o carantinare. M-am opus din primul moment, am spus că nu va exista în România un lockdown generalizat, nu va exista nicio carantinare. Mergem, aşa cum vedeţi, în direcţia relaxării economiei, dar cu această condiţie. Să ne vaccinăm cu toţii. Este foarte important să înţelegem: 1 iunie se poate întâmpla doar dacă ne vaccinăm, altfel nu avem şanse”, a afirmat Florin Cîţu.

Remarcile premierului vin în contextul în care, marţi, Andreea Moldovan a susţinut, într-o intervenţie la Digi FM, că două săptămâni de carantină naţională “ar face minuni” pentru România.

“Perioada de incubaţie a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni. (...) Carantina sperie ca termen, însă dacă am fi fiecare dintre noi conştienţi să evităm acele aglomeraţii care ne expun clar la un risc, în primul rând pe noi şi în al doilea rând pe cei din jurul nostru, lucrurile ar putea fi mult mai uşor manageriate. Am spus şi repet, cred că depinde de fiecare dintre noi ca după un an de pandemie să ştim ce este bine de făcut şi ce nu”, a declarat secretarul de stat. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne