Andreea Moldovan: Două săptămâni de carantină naţională ar face minuni. Dar e o decizie greu de acceptat

Andreea Moldovan
Andreea Moldovan (Facebook - Andreea Moldovan)

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a afirmat, într-o intervenţie la DigiFM, că două săptămâni de carantină naţională „ar face minuni” pentru România.

"Perioada de incubaţie a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni. (...) Carantina sperie ca termen, însă dacă am fi fiecare dintre noi conştienţi să evităm acele aglomeraţii care ne expun clar la un risc, în primul rând pe noi şi în al doilea rând pe cei din jurul nostru, lucrurile ar putea fi mult mai uşor manageriate. Am spus şi repet, cred că depinde de fiecare dintre noi ca după un an de pandemie să ştim ce este bine de făcut şi ce nu", a declarat Andreea Moldovan, citată de Digi24.

Întrebată dacă regretă că nu a reuşit să îşi convingă colegii în privinţa instituirii unei perioade de carantină naţională, Andreea Moldovan a răspuns că înţelege cât de grea este această decizie, în special pentru cetăţeni, cărora le este frică de limitările impuse de o astfel de măsură.

"Este o decizie dificilă şi care ar fi cu siguranţă greu acceptată, în primul rând de către populaţie, pentru că ne e teamă de constrângeri şi de limitări şi înţeleg asta. În al doilea rând, într-adevăr sunt sectoare care trebuie să funcţioneze mai departe. Repet, cred că depinde de fiecare dintre noi, nu trebuie ca nişte lucruri să fie impuse, suntem deja la un an de pandemie, nu mai este ceva nou şi necunoscut cum era acum un an", a transmis Andreea Moldovan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne