Ciorbea susţine că PNŢCD şi USL vor semna un protocol

Liderul PNTCD, Victor Ciorbea.
Liderul PNTCD, Victor Ciorbea. (www.wikimedia.org)

Liderul ţărănist Victor Ciorbea a anunţat, luni, că PNŢCD "autentic" va semna un protocol cu USL privind alegerile locale, legislative, dar şi susţinerea la prezidenţiale.

"Este vorba de intrarea noastră ca PNŢCD autentic în USL", a declarat Ciorbea, care a venit pentru o nouă rundă de negocieri la sediul USL.

El a susţinut că acest protocol va fi încheiat în zilele următoare.

"Azi nu se finalizează, dar în zilele următoare cred că da. Vom vedea şi veţi vedea. Avem un protocol foarte temeinic şi pentru alegerile locale şi parlamentare", a spus Ciorbea.

Liderul ţărănist a susţinut că acest document este încheiat de PNŢCD "autentic". "Reprezint PNŢCD autentic, organizaţiile serioase, reale", a afirmat el.

Ciorbea a susţinut că negocierile vor continua şi în zilele următoare, iar protocolul va fi încheiat cel mai probabil săptămâna viitoare.

"Protocolul trebuia să-l semnăm deja, dar a apărut o singură problemă care ne-a amânat cu câteva săptămâni, cu vreo trei săptămâni până acum", a spus Ciorbea, care nu a dorit să precizeze care este această problemă.

El a susţinut că acest protocol vizează "alegerile locale, inclusiv candidaţi de primari, şi alegerile parlamentare şi cele prezidenţiale".

Potrivit lui Ciorbea, primele discuţii pe acest subiect cu USL au avut loc în urmă cu un an, când Uniunea şi-a exprimat deschiderea spre PNŢCD "autentic".

"Am tot fost amânaţi de procese. Şi acum avem, pe 4 aprilie, un termen important în legătură cu Congresul nostru din 18 iunie, dar indiferent de aceste procese noi finalizăm negocierile şi vom încheia acest protocol. (...) Este vorba despre intrarea noastră ca PNŢCD autentic în USL. Dacă vom câştiga pe 4 aprilie procesul, vizează şi localele. Dacă nu, localele nu. Nu se va schimba denumirea. Rămâne denumirea de USL. N-o să schimbăm noi acum denumirea", a spus el.