Cioloş vrea să construiască "un pol liberal reformator" pentru alegerile din 2024. Nu exclude discuţii cu Orban

Andrei Lupu şi Dacian Cioloş
Andrei Lupu şi Dacian Cioloş (Diana Stoica / Facebook)

Şeful USR, Dacian Cioloş, a afirmat, la Interviurile Digi24.ro, că vrea să construiască până în 2024 un "pol liberal" care să câştige alegerile, astfel că nu exclude discuţii cu Ludovic Orban sau cu alţi liberali.

"Depinde în ce direcţie vrea să o ia domnul Orban. Nu excludem nici discuţii cu oameni de bun-simţ din PNL. Eu văd că sunt convulsii destul de importante în PNL. E deja o hemoragie. E important, şi aici vom discuta foarte serios, pentru că USR înţelege rolul unei Opoziţii reformatoare, cu adevărat liberale şi ne vom juca rolul acesta. Şi vom fi deschişi pentru colaborări cu viitoare mişcări politice, fie din interiorul PNL fie din afară, ca să construim un pol cu adevărat reformator, liberal pentru 2024. Singurul partid din România membru al familiei liberale europene este USR, nu PNL. PNL este membru al popularilor conservatori", a declarat Dacian Cioloş.

Preşedintele USR a subliniat că obiectivul partidului său pentru anul 2024 este să câştige toate alegerile.

"USR se va pregăti pentru 2024 propunând o alternativă de dezvoltare a României. Vrem să câştigăm toate alegerile. Să dăm preşedintele şi să fim primul partid dintr-o coaliţie de guvernare. Sigur, ne dorim să câştigăm alegerile şi să dăm noi guvernul dar ştim că e dificil. Dar vrem să fim vioara întâi. Nu excludem intrarea la guvernare până în 2024, dar condiţiile sunt un guvern care să îşi asume reformele", a precizat Dacian Cioloş.