Cioloş: Oamenii care au ieşit în stradă nu au fost cumpăraţi şi aduşi cu autocarele. Au fost aduşi de idealuri

Aşa cum s-a mai întâmplat şi în trecut, au apărut tot felul de teorii legate de protestele de duminică declanşate împotriva ordonanţelor Iordache: oameni plătiţi, aduşi cu autocarele, intenţie de lovitură de stat etc. Fostul premier Dacian Cioloş respinge ferm astfel de scenarii.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Fostul premier Dacian Cioloş a ţinut să dea un mesaj clar în mijlocul dezinformărilor legate de protestele anti-graţiere şi anti-ciopârţirea Codurilor Penale la care au participat zeci de mii de oameni: oamenii care nu au ieşit în stradă nu au fost plătiţi şi aduşi cu autocarele, ci au venit din convingere.

"Oamenii care au ieşit în stradă în această seară nu au fost aduşi cu autocarele, nu au fost cumpăraţi cu promisiuni şi iluzii. Există mijloace de transport mult mai încăpătoare şi resorturi mult mai puternice: Se numesc idealuri. Sunt individuale, dar se trezesc colectiv", a scris duminică, pe pagina sa de Facebook, fostul premier Dacian Cioloş.

Protestele au la bază nemulţumirea cetăţenilor faţă de faptul că, abia instalaţi la putere, PSD şi ALDE au venit cu două proiecte de ordonanţe prin care corupţii ar urma să iasă mai repede de după gratii iar Codul Penal ar fi modificat de o manieră considerată inacceptabilă de Parchetul General, DNA, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DIICOT, asociaţiile magistraţilor şi organizaţii ale societăţii civile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne