Cioloş nu va candida la parlamentare. Îşi încurajează însă miniştrii s-o facă

Premierul a precizat că-şi încurajează miniştrii precum şi pe alţi tineri capabili şi competenţi dornici să schimbe România în bine să se angajeze politic dacă doresc.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Premierul Dacian Cioloş şi-a reiterat, miercuri seara, decizia de a nu se înscrie într-un partid şi de a nu candida la alegerile parlamentare, relatează Mediafax. Pe de altă parte, dacă în ceea ce-l priveşte neagă intenţia de a se înregimenta politic, Cioloş şi-a exprimat încurajarea pentru membrii Cabinetului său să o facă, pentru a continua proiectele începute de actualul Executiv.

”Nu mă înscriu într-un partid politic, nu îmi fac un partid şi nu candidez la alegerile din acest an”, a declarat Dacian Cioloş, în cadrul unui interviu acordat TVR.

În ceea ce-i priveşte pe membrii echipei guvernamentale, Cioloş a declarat că nu numai că nu are nicio problemă ca aceştia să candideze la alegeri, ci, din contră, îi încurajează atât pe ei şi "pe alţi tineri capabili, competenţi care ar vrea să schimbe România în bine să se angajeze politic dacă doresc", chiar la aceste alegeri.

"Pe mine nu mă deranjează dacă vor decide să candideze la alegeri pentru a susţine anumite proiecte pe care le-am avut. Dacă vor decide să candideze, dar nu pentru că le-o cer eu, şi nu am un plan, aşa cum interpretează unii, (...) i-am încurajat dacă vor să facă politică să o facă, însă în momentul în care vor anunţa că vor participa în alegeri la momentul respectiv se vor retrage şi vor merge în campania electorală. Dar, în ceea ce mă priveşte, nu-mi schimb opinia”, a declarat premierul.

Întrebat dacă există posibilitatea să fie premier şi după alegeri, Cioloş a răspuns: "Nici nu interpretez un "dacă sau un parcă". Obiectivul meu e să mă duc la capăt cu acest mandat".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne