Ciolacu le ia faţa celor de la USR: Anunţă primul demisia din Parlament pentru a nu beneficia de pensie specială

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Screenshot)

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, luni, pe Facebook că va demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială. La numai o oră după aceea, Dan Barna, liderul USR făcea un anunţ relativ similar în care anunţa că toţi deputaţii şi senatorii din partidul său vor avea aceeaşi iniţiativă şi vor demisiona înainte de sfârşirea mandatului. Pe de altă parte, liberalii îi acuză de populism pe cei de la PSD şi USR susţinând că, prin demisie, nu se pierd pensiile speciale.

Useriştii ar fi vrut să dea această lovitură de imagine acum, în plină campanie electorală, însă se pare că şeful PSD a aflat de demersul lor şi a vrut să le ia faţa printr-o lovitură de PR, lansând anunţul cu demisia sa înaintea lor. Asta deşi PSD a fost un promotor al acestor pensii speciale de-a lungul anilor.

„Cât contribui, atât primeşti – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei. Voi demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială! La fel am făcut şi acum patru ani, la fel voi face şi acum. Legea spune că pensiile speciale se acordă doar pentru cei care au cel puţin un mandat întreg de parlamentar. În mandatul meu, PSD a asumat o direcţie clară în ceea ce priveşte această nedreptate crasă la adresa milioanelor de pensionari care au pensii pe baza contributivităţii. Am iniţiat şi am votat legea prin care toate pensiile speciale care depăşesc 7 mii de lei sunt impozitate cu 85%. Nu este suficient, dar este singura variantă constituţională în acest moment. Îmi doresc să reuşim ca împreună să îi dăm jos pe toţi cei care s-au cocoţat pe Everestul financiar al pensiilor speciale”, a scris Ciolacu în postarea sa.

În anunţul publicat la o oră după cel al şefului social-democraţilor, preşedintele USR, Dan Barna, declara că toţi deputaţii şi senatorii USR „îşi vor depune demisia din Parlament pentru a nu face parte dintre cei care vor primi pensie specială”. Barna afirma că „pensia specială este o sfidare la adresa oamenilor cinstiţi”.

„Aşa cum am anunţat în această după-amiază, mâine dimineaţă deputaţii şi senatorii USR îşi vor depune demisia din Parlament pentru a nu face parte dintre cei care vor primi pensie specială. Pensia specială este o sfidare la adresa oamenilor cinstiţi din această ţară. Să reprezinţi voinţa populară este o onoare, nu o corvoadă.

Pe agenda Parlamentului este deja de patru ani un proiect de lege al USR care urmăreşte eliminarea acestor pensii. Patru ani de zile în care niciodată nu s-a găsit o majoritate care să facă acest lucru. Niciodată. Dar, pentru că am promis oamenilor că nu vom beneficia de ele, ne vom depune demisiile înainte de finalul acestui mandat. USR PLUS va face din eliminarea pensiilor speciale condiţie esenţială pentru participarea la orice coaliţie de guvernare”, a scris Barna la rândul său pe platforma de socializare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne