Ciolacu, despre celebra poză în care apare alături de Omar Hayssam: Am fost la o vânătoare. S-a decupat acea imagine

(Facebook / clotildearmand.ro)
Andrei Popescu
27.08.2024

Premierul Marcel Ciolacu a negat, marţi, în timpul unei conferinţe de presă, că ar fi avut o relaţie cu Omar Hayssam, răspunzând la o întrebare legată de celebra fotografie în care apare alături de sirian. De fapt, Ciolacu a repetat aceeaşi explicaţie pe care a dat-o şi în anii trecuţi cu privire la acest aspect.

“Nu e nicio relaţie. Am fost la o vânătoare la care a fost invitat şi Omar Hayssam şi dintr-o poză imensă, cum se face când se termină vânătoarea, cu vânatul în faţă şi cu vânătorii în jur, s-a decupat şi… Ştiţi când a fost făcută acea fotografie? Acum 25 de ani. Dacă mă pot întoarce la 30 de ani, o fac cu plăcere”, a precizat preşedintele PSD, întrebat care a fost relaţia sa cu Hayssam.

Reamintim că Omar Hayssam este cunoscut pentru implicarea sa în dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak. În prezent, Hayssam, considerat “primul terorist al României”, se află la Penitenciarul Mărgineni, unde execută o pedeapsă de 24 ani de închisoare.

Bărbatul are mai multe condamnări la activ: 24 de ani în dosarul “Manhattan”, în care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea unor infracţiuni economice; 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliştilor în Irak; 16 ani de închisoare în dosarul “Volvo Truck”, trei ani de închisoare în dosarul “Foresta Nehoiu”, precum şi doi ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei.

În anul 2006, Hayssam a fost eliberat condiţionat, după ce i-a convins pe judecători că este grav bolnav, susţinând că are cancer în fază terminală. Aşa “bolnav” cum se pretindea a fi, Hayssam a reuşit să fugă din România, fiind adus în ţară abia în anul 2013.

La începutul acestui an, magistraţii de la Tribunalul Dâmboviţa au respins cererea de eliberare condiţionată din închisoare depusă de Hayssam. Sirianul primise o decizie nefavorabilă şi la Judecătoria Moreni în luna noiembrie, pe care a contestat-o la Tribunalul Dâmboviţa, fără succes însă. Decizia tribunalului a fost definitivă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor