Ciolacu, despre candidatul PSD la prezidenţiale: Lucrurile sunt mai complicate în politică. Nu ne punem doar o dorinţă

Marcel Ciolacu (Captură video)
Andrei Popescu
13.06.2024

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, la sediul partidului, că varianta de candidat cu care vor merge social-democraţii la alegerile prezidenţiale din acest an va fi decisă împreună cu liderii partidului.

“Varianta cu care va merge PSD o să o anunţ după ce vorbesc cu colegii mei, lucru pe care… Noi cu toţii ne dorim în viaţă foarte multe. Această decizie o iau cu colegii mei, fiindcă nu este o dorinţă proprie. Nu suntem la… nu ne ducem, ne spunem o rugăciune şi ne punem o dorinţă. Lucrurile în politică sunt mai complicate”, a afirmat Ciolacu, întrebat dacă îşi doreşte să candideze sau dacă este candidatului PSD la prezidenţiale.

Întrebat dacă ar prefera ca PSD să îl susţină pe liderul PNL Nicolae Ciucă în postura de candidat comun al coaliţiei la prezidenţiale, Ciolacu a precizat:

“V-am răspuns de 10 ori până acum. PSD va avea candidat”.

De asemenea, Ciolacu a declarat că în această săptămână va avea întâlniri cu toţi liderii PSD pentru a fi luată o decizie cu privire la candidatul la prezidenţiale.

La rândul său, liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că partidul pe care îl conduce va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale, subliniind că această abordare nu se va schimba:

“PNL va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale şi toate aceste scenarii, cum este normal în viaţa politică şi în dezbaterea publică, fac deliciul analizelor, dar acum, când noi discutăm, nu se va schimba această abordare - PNL va avea propriul candidat”.

Reamintim, în acest context, că, săptămâna trecută, Ciucă a declarat că va anunţa în această săptămână dacă va candida la alegerile prezidenţiale din 2024.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor