Ciolacu a refuzat cererea "legitimă" a OMV de clarificare a legii offshore şi le-a cerut şefilor companiei "să-şi folosească diplomaţia economică" pe lângă cancelarul Nehammer

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a refuzat, în discuţia de luni de la guvern, cererea şefului companiei OMV, Alfred Stern, de a clarifica un articol din legea offshore dedicată gazelor din Marea Neagră, au declarat pentru G4Media surse guvernamentale.

Potrivit surselor, Ciolacu le-a transmis reprezentanţilor companiei austriece că subiectul este unul "legitim”, dar că în acest moment nu poate discuta despre nici o modificare a legii offshore ”din cauza climatului creat de cancelarul austriac Karl Nehammer prin veto-ul faţă de intrarea României în Schengen”.

În plus, Marcel Ciolacu i-a invitat pe şefii OMV ”să-şi folosească diplomaţia economică pentru ca Nehammer să îşi schimbe poziţia faţă de aderarea României la Schengen”. El a invocat discriminarea României faţă de Croaţia, în cazul căreia Nehammer a fost de acord cu intrarea în Schengen.

Şeful guvernului român a menţionat că nici măcar nu poate deschide un subiect legat de legea offshore pentru că, din cauza veto-ului cancelarului Nehammer, companiile austriece au o imagine destul de proastă în România.

Articolul integral poate fi citit aici.