Ciocnirile din Egipt ca urmare a interzicerii unui club de fotbal s-au soldat cu moartea unui adolescent

Un adolescent a fost împuşcat şi ucis şi cel puţin alte 18 persoane au fost rănite în oraşul egiptean nordic Port Said, în luptele care au izbucnit între forţele de securitate şi mii de suporteri furioşi ai fotbalului.
Epoch Times România
24.03.2012

Un adolescent a fost împuşcat şi ucis şi cel puţin alţi 18 răniţi în oraşul egiptean nordic Port Said, în luptele care au izbucnit între forţele de securitate şi mii de suporteri furioşi ai fotbalului, potrivit unui raport VOA.

Protestele pe scară largă au început vineri seara, după ce Asociaţia Egipteană de Fotbal a declarat că clubul de fotbal Al-Masry va fi interzis pentru două sezoane, iar stadionul Port Said va fi închis pentru trei ani, ca răspuns la o revoltă a suporterilor fotbalului de luna trecută, soldată cu victime. Ciocnirile au continuat sâmbătă, autorităţile de securitate trăgând focuri în aer pentru a dispersa miile de oameni care blocau străzile şi protestau în faţa clădirii Autorităţii Canalului de Suez.

Potrivit rapoartelor, adolescentul a fost împuşcat în spate, deşi mai multe detalii despre incident, nu sunt disponibile.

Protestatarii condamnă ceea ce ei consideră a fi o campanie de defăimare a mass-media împotriva clubului lor de fotbal. Şaptezeci şi patru de persoane au fost ucise în revolta din februarie care a început după fluierul final într-un meci de campionat dintre clubul din Cairo, Al-Ahly, cel mai popular în Egipt, şi Al-Masry.

Martorii la violenţă spun că oficialii de securitate au acţionat ca suporteri ai echipei gazdă câştigătoare, Al-Masry, şi au atacat fanii echipei adverse, îmbrâncindu-i şi dându-i afară din tribune. Fanii panicaţi au fugit către ieşiri şi unii au fost zdrobiţi de porţile încuiate.

Şaptezeci şi cinci de persoane, inclusiv nouă ofiţeri de poliţie de rang înalt şi trei oficiali ai clubului de fotbal Al-Masry, sunt implicaţi în procese penale pentru violenţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor