„Polobocul de aur 2012” la ediţia a XI-a

. (photos.com)
Tatiana Chiriac
07.03.2012

La 6 martie, a demarat tradiţionalul concurs „Polobocul de aur”, la care producătorii de vinuri de casă pot concura pentru a-şi lăuda produsul. Scopul concursului este de a remarca cei mai buni producători de vin de casă, de a populariza tradiţiile naţionale de fabricare a vinurilor moldoveneşti calitative în condiţii casnice, precum şi de a ridica cultura de consum şi a facilita schimbul de experienţă.

Mariana Petrov , şefa Direcţiei Expoziţii şi Târguri a CCI a menţionat că ”Polobocul de Aur” se desfăşoară în două etape: regională şi republicană. ”Etapele regionale au loc la filialele Cahul, Găgăuzia, Hânceşti, Orhei, Tighina şi Ungheni ale Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei, iar degustaţia se va desfăşura în a doua jumătate a lunii martie”, a mai adăugat Mariana Petrov.

În acelaşi context, sursa a spus „pentru că gospodarii au solicitat ca distincţia să fie „de aur”, în întreg sensul cuvântului marele premiu, ”Polobocul de Aur”, va fi un butoi din aur care va avea capacitatea de 120 de litri, în care poate fi păstrat vinul.

Potrivit Regulamentului, la ediţia a XI-a a ”Polobocul de Aur” pot lua parte persoane fizice din Republica Moldova, producători de vin de casă, care prezintă vinuri din anii precedenţi şi vin nou. Concursul are 4 nominalizări, fiecare dintre care conţine 2 categorii: vin alb şi vin roşu. La competiţie pot fi depuse doar mostre de vinuri de casă naturale, cu indicarea denumirii vinului, anului de fabricaţie şi sortului de struguri folosit la producerea acestuia. Participarea este gratuită.

Tradiţional, premiile vor fi înmânate în cadrul Zilei Naţionale a Vinului, în luna octombrie. Vor fi premiaţi producătorii de vin de casă, care vor prezenta în concurs cel mai bun vin. Concursul este organizat de Camera de Comerţ şi Industrie şi se desfăşoară în perioada 6 - 21 martie, curent. Cererile şi mostrele pot fi depuse la filialele CCI în regiune sau la oficiul central al CCI, mun. Chişinău, bd. Ştefan cel Mare 151, of. 9, Direcţia Expoziţii şi Târguri a CCI.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor