Cinci firme din Capitală urmărite penal de DNA în dosarul în care Vanghelie este acuzat de corupţie

Marian Vanghelie
Marian Vanghelie (Epoch Times România)

Cinci societăţi comerciale sunt urmărite penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul în care fostul primar PSD al Sectorului 5 Marian Vanghelie este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat şi instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave privind fraudarea Economat Sector 5.

Potrivit DNA, în cauza mediatizată prin comunicatele nr. 60/VIII/3 din 13 ianuarie 2022 şi nr. 62/VIII/3 din 14 ianuarie 2022, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus extinderea urmăririi penale faţă de cinci persoane juridice – societăţi comerciale cu sediul în municipiul Bucureşti suspecte de implicare în lanţurile comerciale de fraudare a SC Economat Sector 5, după cum urmează:

- S.C. Games&Sports Distribution România S.R.L.
- S.C. City Bistro Management S.R.L.
- S.C. IDD Asset Management S.R.L.
- S.C. Daarm Partners S.R.L.
- S.C. Fortis Pugna S.R.L.

Instituţia a mai anunţat că fiecare dintre societăţile comerciale este suspectată de săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, săvârşită în vederea obţinerii unui avantaj patrimonial de către altul.

“În vederea reparării pagubelor aduse patrimoniului SC Economat Sector 5 S.R.L. prin săvârşirea, de către suspectele S.C. Games&Sports Distribution România S.R.L. şi S.C. City Bistro Management S.R.L., a infracţiunilor reţinute în sarcina lor, procurorii au dispus sechestru asigurător asupra tuturor bunurilor mobile/imobile aflate în proprietatea celor două firme, precum şi asupra sumelor de bani din toate conturile bancare ale celor două firme. Reprezentanţilor legali ai firmelor – persoane juridice – având calitatea de suspect li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”, se arată în comunicatul DNA.

De asemenea, DNA precizează că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Reamintim că fostul primar PSD al Sectorului 5 Marian Vanghelie şi mai mulţi funcţionari publici, directori din cadrul instituţiilor subordonate Primăriei Sectorului 5 şi consiliului local al acestui sector au fost reţinuţi pentru 24 de ore, într-un dosar de corupţie cu prejudiciu de peste 256 milioane lei, a anunţat, vineri, DNA.

Totuşi, Vanghelie nu va merge după gratii în arest preventiv ci se va întoarce la domiciliu. Tribunalul Bucureşti a respins, vineri noaptea, cererea DNA de arestare preventivă a fostului edil.

Judecătorii au decis o măsură mai blândă, respectiv plasarea sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Alţi şase inculpaţi au primit mandate de arestare preventivă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne