Cinci braconieri au fost împuşcaţi mortal în Kenya

Un pădurar vorbeşte la radio cu alte echipe de patrulare în timpul unei patrule la Wildlife Conservancy Lewa în centrul Keniei, pe 9 decembrie 2010. (Roberto Schmidt / AFP / Getty Images)
Jack Phillips
23.04.2012

Jandarmii din Kenya au împuşcat şi ucis cinci braconieri în week-end, potrivit rapoartelor locale. În nord-vestul Kenyei, persoanele aflate într-un vehicul au deschis focul asupra jandarmilor kenyeni, aceştia răspunzând atacului, a relatat ziarul Standard din Kenya.

"Doi jandarmi au fost răniţi în schimbul de focuri. Unul a fost tratat într-un spital din Kitale şi a fost externat, în timp ce celălalt a fost transportat la Nairobi pentru tratament de specialitate. Fildeşul urma a fi transportat în Nairobi şi apoi în Tailanda, unde este o cerere foarte mare," a declarat George Osuri, purtător de cuvânt pentru Kenya Wildlife Service, pentru ziar.

El a afirmat că au fost recuperate şase bucăţi de fildeş, care cântăresc mai mult de 45 de kg, împreună cu trei puşti AK-47, potrivit relatărilor ziarului.

Paul Udoto, un alt purtător de cuvânt, a declarat pentru radioul Capital FM că unul dintre jandarmi a fost externat din spital, în timp ce starea celuilalt este necunoscută.

Udoto a relatat că poliţia din Kenya încă încearcă să găsească un suspect care a scăpat după schimbul de focuri.

De-a lungul anilor, Kenya a fost forţată să se ocupe de braconaj, care este văzut că o ameninţare pentru industria turismului din ţară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor