Cîmpeanu: Îmi place să cred că părinţii copiilor înţeleg că dacă aceştia nu merg la şcoală, nu merg nici la mall-uri, parcuri

Sorin Cimpeanu - gov.ro
Sorin Cimpeanu - gov.ro (Epoch Times România)

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi, la Digi24, că, deşi există cazuri de infectare cu Covid în rândul elevilor şi profesorilor, media acestor cazuri în şcoală este sub media naţională. În plus, Cîmpeanu le-a transmis părinţilor ai căror copii sunt nevoiţi să facă şcoală în online că ar trebui să nu îi expună pe aceştia la acţiuni culturale, sau să îi ducă la mall-uri şi în parcuri.

"Cu siguranţă există infectări în şcoală, în rândul elevilor şi în rândul profesorilor. La fel de sigur este că media infectărilor în şcoală este mult sub media naţională a infectărilor. În această săptămână avem o creştere de 23% infectări în rândul elevilor şi o creştere de 23% - e coincidenţă - infectări în rândul angajaţilor. În săptămânile din urmă am avut dublări şi chiar triplări. Din fericire, viteza de creştere a numărului de infectări a scăzut în această săptămână.

Îmi place să cred că în acele şcoli, 347 plus cele 85 de şcoli în care activitatea cu prezenţă fizică este suspendată, părinţii copiilor înţeleg că dacă nu merg la şcoală, nu merg în colectivitate, nu merg nici în alte locuri precum mall-uri sau acţiuni culturale sau parcuri. Îmi place mie să cred. Din ce am mers astăzi prin Bucureşti am văzut că e efervescenţă foarte mare pe străzile Capitalei", a precizat ministrul.

De asemenea, Cîmpeanu a afirmat că nu susţine şcoala online, adăugând că aceasta este un "dezastru".