Ciclism: Un rutier belgian a murit în Turul Burkinei Faso

(Bryn Lennon / Getty Images)
Epoch Times România
29.10.2012

Rutierul belgian Gunter Cuylits, care a participat în Turul Burkinei Faso (Turul Faso), a murit duminică seară la Ouagadougou în urma unui stop cardiac, a anunţat luni o sursă oficială citată de AFP.

"Ciclistul belgian Gunter Cuylits a decedat la Ouagadougou în urma unui stop cardiac în noaptea de 28 spre 29 octombrie 2012 la ora 23,45, după ceremonia de încheiere a Turului Faso la care a fost prezent", indică un comunicat al ministerului Sporturilor din această ţară africană.

"Transportat de urgenţă într-o clinică de către membri ai echipei sale după ce s-a prăbuşit într-un restaurant, medicul de serviciu nu a putut decât să constate decesul", precizează comunicatul.

Gunter Guylits (38 ani), căsătorit şi cu 2 copii, a terminat pe locul 8 cea de-a 26-a ediţiei a Turului Faso, competiţie la care a participat pentru a patra oară.

Corpul său se află în clinică, urmând să fie repatriat sau "eventual înhumat acolo, după cum doreşte familia lui", adaugă textul comunicatului.

Turul Faso 2012 a fost câştigat duminică de un ciclist din Burkina Faso, Rasmane Ouedraogo.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor