Ciclism - Norvegianul Thor Hushvold, forfait pentru Turul Franţei

Norvegianul, Thor Hushovd. (Quinn Rooney / Getty Images)
Epoch Times România
05.06.2012

Norvegianul Thor Hushovd, campion mondial în 2010, a renunţat să participe la Turul ciclist al Franţei, programat în perioada 30 iunie-22 iulie, a anunţat echipa BMC.

Hushovd este în convalescenţă după o infecţie virală care l-a slăbit în prima parte a sezonului, a precizat echipa americană.

Rutierul norvegian a fost nevoit să abandoneze în etapa a 5-a din Turul Italiei, pe 10 mai.

"Noi am făcut câteva teste după Giro şi am constat că are semnele unei infecţii virale", a explicat medicul echipei, Dr. Max Testa.

Hushovd, care a îmbrăcat de mai multe ori tricoul galben în "Marea Buclă" şi a câştigat anul trecut două etape, va participa, după toate probabilităţile, la Turul Poloniei din luna iulie.

"Decizia de a renunţa Turul Franţei nu a fost uşoare, dar după evaluarea tuturor elementelor, noi credem că acest program îl va ajuta mai bine să răspundă la propriile obiective", a precizat managerul John Lelangue.

Hushovd, în vârstă de 34 de ani, s-a calificat pentru Jocurile Olimpice de la Londra, urmând să participe la cursa pe şosea programată pe 28 iulie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor