Ciclism: Contador intenţionează să participe înainte de Vuelta, la Turul Benelux

Ciclistul Alberto Contador. (JOEL SAGET / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
17.04.2012

Ciclistul Alberto Contador, suspendat 2 ani pentru dopaj, îşi pregăteşte revenirea cu ocazia Turului Benelux, care începe pe 6 august, dată la care îi expiră sancţiunea, şi vrea apoi să dispute Turul Spaniei, a anunţat rutierul marţi.

"Este sigur, voi reveni (...) în Eneco Tour", a declarat el la postul de radio Cadena Cope.

El intenţionează să dispute, după Turul Benelux, clasica San Sebastian, pe 14 august, apoi Turul Spaniei, care debutează pe 18 august.

"Pentru prima dată, pot să spun că sunt sigur, voi fi prezent în Vuelta", a subliniat el repetându-şi dorinţa de a participa la Campionatul Mondial, care va avea loc în septembrie la Valkenburg (Olanda).

Contador a fost suspendat de Tribunalul de arbitraj al sportului (TAS) pentru un control pozitiv la clenbuterol, un stimulent anabolizant, în Turul Franţei 2010.

Această sancţiune retroactivă l-a privat de victoria sa din acel Tur, precum şi de succesele obţinute în sezonul 2011. El nu va putea participa nici la Jocurile Olimpice de la Londra, care încep înaintea expirării suspendării sale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor