Ciclism: Fratele lui Philippe Gilbert a trecut la profesionism, la 28 de ani

Ciclistul belgian, Philippe Gilbert. (JOSE JORDAN / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
12.04.2012

Belgianul Jerome Gilbert, fratele mai mic al campionului de ciclism Philippe Glibert, a semnat joi, la 28 de ani, primul său contract profesionist, cu formaţia Accents Jobs-Willems Verandas (clasa Continentale Pro UCI), scrie presa belgiană.

"Nu voi spune "Sunt Jerome Gilbert, fratele lui Philippe, iar voi veţi concura pentru mine". Nu. Eu însumi trebuie să-mi fac loc în echipă, să trag pentru alţii şi să încerc să mă integrez cât mai bine", a declarat el la radio-ul public RTBF.

Victimă a unei violente căzături pe şoselele Turului Burkina Faso la sfârşitul anului 2010, Jerome Gilbert a revenit în şa câteva luni mai târziu, cu obiectivul de a ajunge profesionist, "pentru a nu avea regrete".

"Nu voi fi niciodată un lider, nici un câştigător de curse, cel mult un circuit sau altul, la limită", a mai declarat el joi.

Potrivit jurnalului Le Soir, Jerome Gilbert s-ar putea alinia la startul cursei Liege-Bastone-Liege, pe 22 aprilie, clasică pe care fratele său, numărul 1 mondial în 2011, a câştigat-o anul trecut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor