Chirtoacă a anunţat oficial: Tariful pentru o călătorie cu maxi-taxi urmează a fi majorat

Candidatul Partidului Liberal la Primăria Chişinăului, Dorin Chirtoacă(arhiva) (wikipedia.org)
Ana Chitoroagă
05.06.2012

Luni, 4 iunie, a fost anunţat oficial că preţul pentru călătoria cu microbuzul va fi majorat. Astfel Primarul General al Capitalei, Dorin Chirtoacă a declarat: "Tariful urmează a fi modificat într-atât incit să descurajeze încălcarea regulamentului şi luarea mai multor pasageri decât prevăd posibilităţile tehnice. Lucrurile la acest capitol nu merg într-o direcţie bună. Avem o problemă foarte gravă. Fie rezolvăm problema, fie ne rezolvă ea pe noi".

Dorin Chirtoacă nu a precizat cu cât va fi majorat preţul călătoriei cu microbuzul. Decizia, în acest sens, urmează să fie adoptată de Consiliul Municipal Chişinău.

Totodată, Primarul Capitalei a mai cerut ca odată cu majorarea tarifului, în microbuze să fie instalate scaunele scoase până acum de şoferi cu scopul de a putea lua mai mulţi pasageri în picioare, şi să fie afişat orarul de circulaţie.

În contextual celor expuse, Chirtoacă a menţionat: "Din acel moment nu va mai exista nicio scuză pentru transportatori. Viteza să nu fie mai mare de 50 km/h, şi să oprească doar în staţii".

Precizăm că iniţiativa de majorare a tarifului pentru o călătorie cu microbuzul a fost anunţată încă la sfârşitul lunii trecute.

Precizăm că duminică, 3 iunie, administratorii rutelor de microbuze din capitală au discutat cu primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, despre majorarea tarifelor pentru pasageri. Potrivit Radio Chişinău, edilul capitalei le-a propus proprietarilor de microbuze ca iniţial să fie stabilite reguli stricte de transportare a pasagerilor, iar în baza acestora, şi preţul la călătoria cu microbuzele. Pe de altă parte, proprietarii de microbuze solicită Consiliului să majoreze preţul unei călătorii cu microbuzul de la 3 la 5 lei. În schimb, ei promit că nu vor lua mai mult de 5 călători în picioare, în orele de vârf.

Decizia finală de majorarea tarifului la călătoria cu microbuzele urmează a fi aprobată la 15 iunie

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor