China intenţionează să oblige producătorii auto să stocheze datele obţinute în ţară pe servere chineze

(Captură Foto)

China intenţionează să oblige producătorii de automobile să stocheze datele şi informaţiile personale pe care le colectează în China pe teritoriul ţării, conform noilor recomandări emise de Ministerul Industriei şi Tehnologia Informaţiei.

Bloomberg a raportat că producătorii de automobile ar trebui să raporteze şi guvernului chinez dacă intenţionează să mute datele în afara ţării.

Tesla va fi unul dintre producătorii afectaţi.

Liniile directoare ale Partidului prevăd, de asemenea, ca firmelor să li se interzică „să divulge orice 'informaţii sensibile' care implică securitatea statului”. Ridicol este că Bloomberg afirmă că Ministerul Industriei şi Tehnologiei Informaţiei va solicita opinii din partea publicului cu privire la liniile directoare, până pe 8 mai.

Citiți și Noul împărat al Chinei presează Secretarul General ONU cerând o guvernare globală

La sfârşitul lunii martie, Elon Musk a început să facă afirmaţii menite să placă stăpânilor lui de la Beijing.

Musk a spus că Beijing-ul va deveni în cele din urmă cea mai mare piaţă a autovehiculelor Tesla - atât în ceea ce priveşte numărul clienţilor, cât şi numărul vehiculelor produse. Musk a lăudat, de asemenea, Beijingul pentru că a urmărit reducerea emisiilor de carbon. El a spus că obiectivul Chinei de a atinge maximul emisiilor de carbon până în 2030 şi neutralitatea emisiilor de carbon până în 2060 este „măreţ”, potrivit China Daily.

Interviul dat de Musk televiziunii de stat din China a survenit la doar câteva zile după ce autovehiculele Tesla au fost interzise în bazele militare chineze din cauza „temerilor cu privire la colectarea datelor sensibile de către camerele încorporate în vehicule”.

Citiți și EXCLUSIV: Cum a reuşit China să roadă economia americană până la temelie

Ordinul a fost emis de armata chineză şi îi îndeamnă pe proprietarii autovehiculelor Tesla să le parcheze în afara bazelor militare. China era îngrijorată de faptul că Tesla „colectează date sensibile prin intermediul camerelor încorporate ale maşinilor într-un mod pe care guvernul chinez nu îl poate monitoriza sau controla”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură