CFR Cluj: Campioana cu două echipe

(Jamie McDonald / Getty Images)
Bogdan Costea
12.07.2012

Mai sunt doar câteva zile până la începerea noului sezon la fotbal, iar Epoch Times România încearcă să vă prezinte o radiografie a celor mai importante echipe din campionat. Azi, CFR Cluj:

CFR Cluj a achiziţionat, ca de fiecare dată, o echipă aproape nouă, problema antrenorului Ioan Andone fiind aceea că formaţia sa duce lipsa omogenităţii. Clujenii au transferat «mult şi bun», dar e de văzut cât de repede va reuşi Andone să creeze o echipă competitivă din lotul de 24-26 de jucători avuţi la dispoziţie.

Cei mai importanţi jucători transferaţi de CFR în această vară sunt Deac (împrumutat de nemţii de la Schalke), portughezul Diogo Valente (format la Boavista şi trecut pe la FC Porto, joacă în special pe flancul stâng, ca mijlocaş ori atacant), Sepsi (la un pas să semneze cu FC Vaslui, a ajuns peste noapte la CFR), Rada (revenit după un retur petrecut la Karlsruher), ungurul Vass (a jucat în Italia şi Anglia) şi portarul Felgueiras de la FC Braşov.

Problemele lui Andone vin în special din faza defensivă. Echipa joacă bine, marchează, dar şi primeşte multe goluri. Înfrângerea din amicalul cu Viktoria Plzen (1-3) a tras semnalul de alarmă. "Avem probleme. Centrul defensivei a arătat slăbiciuni. Pe acolo adversarii ne-au pus cele mai mari probleme. Uneori am scăpat, dar în Ligă nu te iartă nimeni. Cu cehii am avut o organizare proastă şi am fost surprinşi în repetate rânduri. Nu am jucat nimic în primele 25 de minute, am suferit şi la mijloc, Mureşan şi Godemeche nu au înţeles sarcinile. După pauză ne-am mişcat mai bine. Vass e un jucător bun, util, nu degeaba a jucat atâtea meciuri în Italia. E puţin în urmă cu pregătirea, dar sperăm să recupereze până la meciul cu Dinamo, pentru că mă gândesc să-l folosesc", a precizat Andone. "A fost un duş rece pentru noi, am luat goluri mult prea uşor. Cu un astfel de joc nu avem nicio şansă să ne calificăm în grupele Ligii. Am însă încredere în Ando şi jucători că ne vom reveni şi vom juca altceva", a spus şi Iuliu Mureşan, preşedintele CFR Cluj.

Cu un astfel de joc nu avem nici o şansă să ne calificăm în grupele Ligii.

La unul dintre jocurile amicale ale clujenilor a asistat şi selecţionerul Victor Piţurcă, “Sper că Piţurcă a avut ce să vadă la Deac, Mureşan, Stăncioiu poate… Acum depinde şi ce sistem joacă echipa naţională. Important e că toţi jucătorii noi încep să se integreze, acum suntem undeva la 70-75% din potenţial”, a comentat Andone.

CFR Cluj şi Dinamo vor deschide, sâmbătă, 14 iulie, noul sezon competiţional disputând Supercupa României. Meciul are loc pe Naţional Arena.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor