Fotbal: CFR Cluj solicită să i se acorde victoria la masa verde în meciul cu Universitatea Cluj

(Warren Little / Getty Images)
Epoch Times România
09.05.2012

Clubul CFR Cluj consideră că rivala locală Universitatea Cluj poartă întreaga responsabilitate pentru incidentele produse în meciul direct dintre cele două grupări, programat marţi seara, în cadrul etapei a 31-a a Ligii I de fotbal şi cere, în consecinţă, să i se acorde victoria cu 3-0 la masa verde.

 

Jocul de pe Cluj Arena a fost întrerupt de arbitrul Alexandru Tudor în minutul 27, imediat după ce fundaşul lui CFR, Ricardo Cadu, reuşise să deschidă scorul în urma unei lovituri de la 11 m. Fotbalistul portughez, care şi-a manifestat bucuria chiar în faţa galeriei Universităţii Cluj, gest considerat incitator, a fost bruscat de portarul Mircea Bornescu, în incident implicându-se mai mulţi jucători ai celor două formaţii.

Într-un comunicat dat publicităţii miercuri, CFR Cluj, "regretă" incidentele petrecute pe Cluj Arena şi consideră "eronată" decizia arbitrului Alexandru Tudor de a-i acorda cartonaşul roşu şi lui Cadu, nu doar portarului Universităţii, deşi fundaşul lusitan nu a ripostat "în niciun fel" atacului lui Bornescu.

"Din păcate, după ce Cadu şi-a manifestat bucuria golului prin ducerea mâinii drepte în dreptul siglei Clubului şi a inimii (gest făcut şi de alţi jucători de nenumărate ori în asemenea situaţii), gest care nu a ofensat cu nimic spectatorii prezenţi pe Cluj Arena, portarul echipei Universitatea, Bornescu, a părăsit suprafaţa de joc şi l-a îmbrâncit cu violenţă pe Cadu, acesta din urmă neripostând în niciun fel, fapt arătat foarte clar de imaginile TV. În drumul lui Cadu către marginea terenului, Bornescu l-a atacat din nou pe acesta, fiind oprit de către alţi jucători. Arbitrul partidei, Alexandru Tudor, a luat decizia acordării a câte unui cartonaş roşu fiecăruia dintre cei doi jucători (Bornescu şi Cadu) decizie eronată în opinia noastră în ceea ce-l priveşte pe jucătorul nostru, căruia i se putea acorda cel mult un cartonaş galben pentru "părăsirea terenului de joc fără încuviinţarea arbitrului" după golul marcat", precizează CFR, care dezaprobă comportamentul staff-ului tehnic al Universităţii: "De asemenea, menţionăm faptul că încă de când portarul Bornescu l-a bruscat pe Cadu, toţi jucătorii şi staff-ul tehnic al echipei Universitatea au părăsit zona băncii de rezerve şi au pătruns fără drept pe suprafaţa de joc, lucru nesancţionat de către arbitrul partidei, în timp ce banca noastră de rezervă nu a pătruns sub nicio formă în teren şi nici nu s-a îndreptat spre locul unde s-a desfăşurat primul incident".

Gruparea patronată de Arpad Paszkany acuză, totodată, faptul că Ricardo Cadu a fost lovit ulterior, în drumul către vestiare, de o persoană purtând ecuson de agent de securitate, cât şi de unul dintre masorii Universităţii Cluj. "La solicitarea observatorului de joc al partidei (dl. Gheorghe Nedelescu), doi stewarzi l-au însoţit pe Cadu înspre vestiare. Încă de la început, când cei doi stewarzi îl conduceau pe Cadu la vestiar l-au înjurat şi ameninţat pe acesta. În continuare, pe tunelul care permite accesul echipelor către teren, s-au întâmplat două fapte incredibile şi reprobabile în acelaşi timp, astfel: În timp ce Cadu se îndrepta spre vestiar, o persoană neidentificată încă, dar care purta un ecuson care atesta calitatea acesteia de angajat al societăţii de pază şi securitate şi care se afla în tunel, l-a lovit cu pumnul în abdomen pe Cadu sub privirile celor doi stewarzi care îl conduceau pe acesta spre vestiar, cei doi neintervenind în niciun mod. Conform imaginilor TV de după partidă, jucătorul Cadu nu a ripostat, ba mai mult a fost lovit din nou cu brutalitate, din spate, la nivelul capului de către unul din maseurii echipei Universitatea, pe nume Ciucă Liviu. Se observă în continuare pe imaginile surprinse că jucătorul nostru nu a ripostat nici de această dată, toate cele menţionate mai sus petrecându-se sub privirile observatorului de joc Gheorghe Nedelescu. În acest moment observatorul meciului a intervenit şi a comunicat arbitrului Alexandru Tudor ce s-a întâmplat pe tunelul de acces, arbitrul partidei luând decizia opririi definitive a partidei, cerând expres antrenorilor să scoată jucătorii celor două formaţii de pe teren, jucătorii părăsind suprafaţa de joc. În zona vestiarelor, jucătorul echipei Universitatea, Bornescu Mircea, a încercat din nou să-l agreseze pe Cadu, fiind oprit cu greu de către alţi jucători", adaugă comunicatul.

CFR Cluj apreciază "atitudinea pozitivă şi corectă a spectatorilor prezenţi în stadion precum şi a celor două galerii care nu s-au implicat în incidentele apărute" şi sugerează că incidentele petrecute pe Cluj Arena ar trebui să fie urmate de o sancţiune similară cu cea de la partida Petrolul Ploieşti - Steaua Bucureşti, câştigată cu 3-0 de roş-albaştrii la masa verde, după ce un suporter ploieştean a pătruns pe teren şi l-a lovit din spate pe fundaşul George Galamaz. "În speţa noastră este mai grav, întrucât jucătorul Cadu a fost lovit de către unul dintre stewarzii care ar fi trebuit să-i asigure integritatea şi siguranţa acestuia, precum şi de către un oficial al clubul gazdă si anume masorul echipei Universitatea (Ciucă Liviu) căruia i s-a desfăcut contractul de muncă cu echipa Universitatea Cluj. În consecinţă, considerăm clubul Universitatea total vinovat de incidentele petrecute la această partidă dovedindu-se prin imaginile TV că aceştia au avut grave deficienţe în ceea ce priveşte organizarea partidei respective din punct de vedere al securităţii... Considerăm că Universitatea Cluj (clubul organizator) se face total vinovat de cele întâmplate, drept pentru care echipa noastră trebuie să câştige acest joc cu scorul de 3-0 (forfait)", se arată în finalul comunicatului dat publicităţii de conducerea clubului CFR Cluj.

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor