Cetăţenii moldoveni care se află peste hotarele ţării se pot înregistra online pentru alegerile parlamentare

(Epoch Times România)
Ana Chitoroagă
19.06.2014

Cetăţenii Republicii Moldova cu drept de vot, care se află peste hotarele ţării, se pot înregistra în prealabil online pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. În acest scop, Comisia Electorală Centrală (CEC), în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) şi Biroul pentru Relaţii cu Diaspora (BRD), au lansat joi aplicaţia online pe www.alegător.md, comunică Moldpres.

Potrivit CEC, înregistrarea prealabilă a cetăţenilor din străinătate va permite stabilirea numărului de alegători pentru constituirea secţiilor de votare suplimentare.

Alegătorii pot completa la rubrica ”Înregistrare prealabilă”, pe pagina www.alegător.md formularul de înregistrare şi declaraţia electronică, prin care confirmă că se află peste hotarele ţării şi îşi exprimă voinţa de a participa la alegeri.

Perioada de înregistrare prealabilă se va încheia cu cel târziu 40 de zile înainte de ziua alegerilor. După finalizarea acestei perioade, informaţia privind numărul de cetăţeni înregistraţi în prealabil în străinătate va fi transmisă Guvernului Republicii Moldova pentru a decide asupra necesităţii deschiderii secţiilor de votare suplimentare în afara misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare.

Datele colectate în urma înregistrării prealabile vor fi prelucrate exclusiv pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor. Acestea vor fi protejate în conformitate cu legislaţia şi nu vor fi dezvăluite nici unei instituţii de stat din ţară ori de peste hotare, cu excepţia cazurilor stipulate expres de legislaţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor