Cetăţenii din Viena ar putea fi amendaţi cu 150 de euro dacă poartă măşti în transportul public

Călători în tramvai, în Viena
Călători în tramvai, în Viena (YouTube Screenshot)

Autorităţile din Viena au eliminat de la 1 martie obligativitatea purtării măştilor de protecţie în transportul public, iar acum cei care doresc încă să le poarte ar putea fi amendaţi, din cauza unei legi adoptate în urmă cu câţiva ani.

Cine poartă mască este pasibil de amendă de până la 150 de euro, relatează publicaţia austriacă Kurier.

Dacă în timpul pandemiei, cetăţenii din Viena aveau nevoie de o scutire medicală pentru a nu purta măşti în transportul public, acum ei au nevoie de o scutire medicală pentru a o purta.

Situaţia controversată este generată de o lege adoptată în 2017 de către Partidul Popular Austriac (ÖVP) şi de aliaţii săi populişti din coaliţia Partidului Libertăţii (FPÖ) şi care interzicea acoperirea feţei.

Legea, numită uneori şi interdicţia burqa, urmăreşte în principal să împiedice femeile musulmane să se acopere cu văl.

Legea, denumită Anti-Face Covering Act (Legea împotriva acoperirii feţei) sau AGesVG, prevede o amendă de 150 de euro dacă “îţi acoperi sau ascunzi trăsăturile feţei cu îmbrăcăminte sau alte obiecte în locuri publice sau în clădiri publice, în aşa fel încât acestea să nu mai fie recunoscute”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe