Cetăţeni ai Statului Israel deferiţi justiţiei în RM pentru organizarea de migraţie ilegală

Investigaţiile pe caz continuă, în scopul tragerii la răspundere penală a mai multor persoane implicate în schema infracţională deconspirată, anunţă procurorii.
Femida (Justiţie)
Femida (Justiţie) (facebook.com)

Procurorii moldoveni anunţă că au finalizat urmărirea penală şi au expediat în instanţa de judecată, cauza penală de învinuire a trei cetăţeni ai Statului Israel, care urmărind scopul obţinerii de venituri din organizarea şederii ilegale pe teritoriul Republicii Moldova a cetăţenilor Statului Israel, au format un grup de persoane care potrivit rolurilor prestabilite asigurau intrarea, şederea sau ieşirea de pe teritoriul R. Moldova a persoanelor care nu erau cetăţeni sau rezidenţi ai statului.

Potrivit procurorilor, în perioada 2014 - iunie 2017, învinuiţii, contra sumelor de bani cuprinse între 500 şi 1.700 Euro pentru fiecare persoană, ar fi asigurat obţinerea frauduloasă a permiselor de şedere pe teritoriul R. Moldova pentru cetăţeni ai Statului Israel în scopul admiterii la studiile universitare, organizându-le şederea ilegală pe teritoriul ţării ei nefiind nici cetăţeni şi nici rezidenţi ai R.Moldova. În cadrul urmăririi penale, în comun cu ofiţerii Biroului Migraţiei şi Azil al MAI au fost documentate şi constatate 268 de cazuri privind obţinerea frauduloasă a permiselor de şedere de către cetăţeni ai Statului Israel, în care au fost implicate persoanele învinuite.

În prezent, inculpaţii se află în arest preventiv, iar cauza penală a fost transmisă în instanţă de judecată. Investigaţiile pe caz însă continuă, în scopul tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în schema infracţională deconspirată. În cazul în care persoanele implicate vor fi găsite vinovate de săvârşirea infracţiunii de organizare a migraţiei ilegale, riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 5 la 7 ani.

De menţionat că oamenii legii au înaintat un demers către Biroul Migraţie şi Azil al MAI, prin care au solicitat să fie întreprinse măsurile de rigoare, în privinţa persoanelor care au obţinut dreptul de şedere pe teritoriul R. Moldova în baza unor acte falsificate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe